Problem z impregnatem

« Powrót do grupy: Moja budowa

6 września 2017, 14:37

Zgadzam sie: good 0 bad

Pod koniec ubiegłego roku na jesień, malowałem sztachety z drewna liściastego (jesion). Wybrałem impregnat Altax i naniosłem dwie warstwy pędzlem, boki praktycznie 4 warstwy.
Od razu na wiosnę zobaczyłem, że od góry zaczyna odpryskiwać impregnat ze sztachet. Co radzicie ?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 września 2017, 14:35

Proponuję:
1.Do usunięcia mchu uzyć specjalnego preparatu chemicznego, jest ich dużo na rynku. Woda pod ciśnieniem (karcher) też jest dobrym rozwiązaniem.
2. Następnie należy usunąć starą warstwę lakieru, aż do surowego drewna i nałożyć impregnat, który ochroni drewno przed insektami, sinizną i pleśnią, np. Bondex Wood Preserver.
3. Następnie możesz użyć lakierobejcy żelowej Premium Wood Desgin, która maxymalnie ochroni Twój płot przed wodą i słońcem, a do tego ładnie go ozdobi.
Gwarantuję Ci, że sztachety zabezpieczone w ten sposób, nie będą wymagały konserwacji przez najbliższych 10 – 12 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 września 2017, 22:26

Nigdy nie zdarzyła mi sie taka sytuacja, chociaż ja akurat korzystam z impregnatu Vidaron. Bądź co bądź przychodzi mi tylko na myśl to, że drewno mogło przed naniesieniem impregnatu zostać niedokładnie oczyszczone. No ale na 100% nie wiem.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 września 2017, 23:40

Użytkownik Gość: lutek napisał: Nigdy nie zdarzyła mi sie taka sytuacja, chociaż ja akurat
korzystam z impregnatu Vidaron. Bądź co bądź przychodzi
mi tylko na myśl to, że drewno mogło przed naniesieniem
impregnatu zostać niedokładnie oczyszczone. No ale na 100%
nie wiem.

Nie zdarzyła się bo nie mogła. Vidaron to bardzo dobry impregnat robiony z porządnych komponentów, dlatego podczas jego użytkowania po prostu nie trafiają się żadne niespodzianki.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 września 2017, 09:22

Polecam również Vidaron

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 września 2017, 09:40

Widocznie poprzedni impregnat do drewna po prostu się nie sprawdził, spróbuj przed zima raz jeszcze pomalować, ale innym, np: Vidaron czy Sadolin lub Drwenochron i zobaczysz czy to pomoże.

Norbud.eu

Zgłoś | Cytuj | Link

10 stycznia 2018, 11:08

[quote=Norbud.eu]Widocznie poprzedni impregnat do drewna po prostu się nie
sprawdził, spróbuj przed zima raz jeszcze pomalować, ale
innym, np: Vidaron czy Sadolin lub Drwenochron i zobaczysz
czy to pomoże.

Zgadzam się. Wypróbuj ten impregnat http://drewnochron.pl/Produkty/Impregnaty/Impregnat-Do-Podbi tek powinno być ok

Zgłoś | Cytuj | Link
Zgłoś | Cytuj | Link

8 marca 2020, 12:34

Wszystkim osobom, które rozglądają się za porządnymi impregnatami, polecam zajrzeć na stronę https://silikonowe.com.pl/ Tam znajdziecie impregnaty do drewna, impregnaty silikonowe oraz szeroki wybór innych preparatów silikonowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 lipca 2020, 07:35

Ja niedawno miałem podobny problem. Skorzystałem z usług firmy www.drewex.starachowice.pl . Zajmują się m.in. zanurzeniową impregnacją drewna. Wszystkie elementy konstrukcji zostały dokładnie i profesjonalnie zabezpieczone. Było to dla mnie duże ułatwienie i oszczędność czasu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Podatki Liczba postów: 77 Grupa: Moja budowa Fundacja rodzinna to temat, który coraz częściej pojawia się w dyskusjach przedsiębiorców. Sam zacząłem się nim interesować dopiero niedawno i okazało się, że z...
  • Strony internetowe Liczba postów: 1 Grupa: Moja budowa Jeżeli ktoś planuje stworzenie nowej strony internetowej lub rozpoczęcie działań reklamowych w Google, mogę polecić firmę Netfortis https://goldenegg.pl/ . Sam....
  • Dotacje na budowę domu Liczba postów: 14 Grupa: Moja budowa Właśnie zsiadłam na chwilę nad planem budowy i muszę przyznać, że temat wypisów i wyrysów jest dość istotny, a często niedoceniany. W pracy znajoma mówiła, że m...
  • planowanie budowy Liczba postów: 6 Grupa: Moja budowa Cześć wszystkim! Znalazłam ostatnio bardzo ciekawy artykuł dotyczący planowania budowy własnego domu - od pierwszych pomysłów, przez budżet, projekt, aż po form...
  • Remont mieszkania Liczba postów: 252 Grupa: Moja budowa Szanowni Państwo, remont wnętrza to idealny moment na wprowadzenie trwałych rozwiązań, które zastąpią nietrwałe tapety czy farby. Płytki klinkierowe King Klinke...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21139 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 252

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */