Prywatna kanalizacja w drodze gminnej.

« Powrót do grupy: Ekspert prawa budowlanego

25 września 2020, 20:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
piszę z następującym problemem:

Mam działkę przy drodze gminnej. Sąsiad na przeciwko wybudował sobie kanalizację jeszcze w czasach gdy droga była prywatna. Gmina przejęła drogę jednak bez kanalizacji. Rozmawiałem z sąsiadem o podłączeniu się do kanalizacji i raczej się dogadamy. Jednak sąsiad nie chce jej przekazywać gminie. Złożyłem podanie do gminy wraz z pisemną zgodą od sąsiada jednak gmina odrzuciła mój wniosek, tłumacząc się tym, że nie posiada kanalizacji obok mojego domu i przez to nie może wydać pozwolenia.

Czy ktoś miał może podobny problem?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• zgłoszenie zakończenia budowy Liczba postów: 3 Grupa: Ekspert pra... zapomniałem podać jak by ktos chciał poczytać nowelizację: Dz.U. 2020 poz. 471
  • Działka rolna a budowa Liczba postów: 21 Grupa: Ekspert pra... Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta wysokiej klasy opryskiwaczy rolniczych, to polecam Wam sprawdzić stronę https://stanimpex.pl/ , gdzie znajdziecie oferte...
  • Samowola budowlana – firma z polecenia Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Cześć wszystkim! Znalazłem ciekawą ofertę na stronie Kamar Kola, https://kamar-kola.pl/rolki-poliuretanow e-do-okleiniarki/ dotyczącą rolek poliuretanowych do...
  • DZIAŁKA ROLNA – STATUS - PODATKI Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Założenia: 1. Kupuję stare siedlisko na działce rolnej 4000m2 (0.4 ha) (bydynek gospodarczy + budynek mieszk do generalnego remontu) 2. Nie jestem rolnikiem –...
  • parking Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Firmy, które potrzebują punktu kontroli na terenie przemysłowym czy inwestycyjnym, coraz częściej wybierają takie rozwiązanie, jak kontener stróżówka. To gotowe...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19735 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 122

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >