Remont pokuju 15m2

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

18 marca 2007, 19:57

Zgadzam sie: good 0 bad

Wapno zejdzie pod szpachelką, ewentualnie potem zmyć pędzlem wodą.

A do gruntowania ROZPUSZCZALNIKOWY preparat gruntujący , akrylowy. (często nazywają z niemiecka TIEFENGRUNT, ale na rozpuszczalniku).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 marca 2007, 20:31

A ile tego kupic? jak to urzywac? jestem kompletnie zielony,sp5es.moglbys podac gg lub zaklikac na : 4592211

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 marca 2007, 01:43

Użytkownik zaftarczuk4 napisał: Ja bym bral Dupa grund,ile tego zamowic na 15m2? pedzlem to nakladac na sciane? a czym wyrownac sciany?

na pokój 15 m2 - w ślepo trzeba przyjąć 30m2 ścian + 15 m2 sufitu ścianę . Zużycie pewnie będzie 0,1 -0,12 l/m2 , czyli max 45m2 x 0,12 l/m2 = 5,4 l min 30m2 *0,1 = 3 l
Trzebaby sprawdzić jakie mają opakowania.
Trzeba się liczyć, że może 1-2 dni pośmierdzieć! ALe to ofiara, by naprawdę zadziałało. I oczywiście wietrzyć. Mimo wszystko ne radziłbym stosowac wodnych. Najlepiej byłoby ocenić ścianę.

Ta metoda jest obarczona mniejszym ryzykiem.

Nanosić cienkim wałkiem , lekko odciśniętym, malować z dołu do góry (mniej chlopie i mniej spływa) i zabezpieczyć dobrze podłogi. Pochlapania zaschnięte wyglądają szkliście i są nie do usunięcia.

Potem można poszpachlować dowolnymi szpachlówkami wewnętrzymi , tynkiem strukturalnym, farbą strukturalną - czym się chce w zależności co ma być, na ile gładko i z ile.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• How to find the best assignment writing service in... Liczba postów: 1 Grupa: Wykańczamy... To find the best Assignment Writing Service in UAE, start by doing thorough research about these service providers. Once you are done with the research, compare...
  • Kamień naturalny w domu Liczba postów: 99 Grupa: Wykańczamy... Poszukuje sklep online, który posiada w swojej ofercie kamienie naturalne. Głównie chodzi mi o chryzokola, topaz i akwamaryn. Czy wiecie gdzie, mogę kupić takie...
  • Jak długo schną tynki? Liczba postów: 57 Grupa: Wykańczamy... Też miałem problem z wilgocią w nowym domu i długo nie mogłem nic malować. W pewnym momencie postanowiłem odciągnąć myśli od tych problemów i natknąłem się na h...
  • Architekt Liczba postów: 22 Grupa: Wykańczamy... ZWCAD ma bardzo podobne skróty i interfejs jak AutoCAD, więc wchodzisz bez nauki od nowa.
  • osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 42 Grupa: Wykańczamy... Z rodziną postanowiliśmy w ferie polecieć do Dubaju, dzieciaki chciały na Burj Khalifa, no to musiałem coś ogarnąć. Szukałem strony, gdzie kupię bilety bez zami...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20366 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 211

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >