Jako mama często korzystam z lekarza rodzinnego, więc chciałam lepiej zrozumieć, jak działa rejestracja i świadczenia NFZ w Jeżycach. Znalazłam ciekawy tekst https://platformae-learning.pl/lekarz-rodzinn y-poznan-jezyce-nfz/ , który jasno tłumaczy zasady korzystania z POZ. Fajne, że wszystko wyjaśnione krok po kroku!
Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 15 16 17 18 ▸
Gość: karmaa praktykant |
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline Eldon32 fachowiec
|
Od dłuższego czasu zauważam, że mój wzrok się pogorszył i najwyższy czas na porządne badanie. Szukam miejsca w Rzeszowie, gdzie można liczyć na fachową obsługę, a nie tylko szybki dobór okularów. Przeglądając dostępne opcje, trafiłem na informacje o salon optyczny rzeszów. Czy ktoś z was korzystał z ich usług i może powiedzieć, jak wygląda podejście do klienta i jakość badań. |
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: Josephmon praktykant |
|
|
| |
Gość: katyaa praktykant |
Zaczęłam robić porządek w swoich badaniach i sprawdzać, czego właściwie nigdy nie kontrolowałam. W ten sposób natknęłam się na HBsAg test, o którym wcześniej słyszałam tylko przy okazji wizyt lekarskich. Teraz, gdy zagłębiłam się w temat, widzę, jak ważne są takie podstawowe badania, nawet bez wyraźnych objawów. |
|
| |
offline doityourself fachowiec
|
W tym temacie mam jedno przemyślenie, że krem BB z filtrem to często ratunek dla osób, które nie lubią ciężkiego makijażu. Kiedyś się nad tym zastanawiałam i wyszło mi, że SPF 50 w takim produkcie to spora wygoda na co dzień, zwłaszcza latem. Z ciekawości sprawdziłam opis kremu BB, który łączy nawilżanie z ochroną przeciwsłoneczną i wygląda to dość sensownie, więc jak ktoś chce rzucić okiem, to tutaj: Agenity nawilżający krem BB SPF50 jak to wygląda u was? |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline kej_say fachowiec
|
Podstawowe badania zdrowotne to doskonały sposób, żeby dowiedzieć się jak nasz organizm funkcjonuje. Często na forach o zdrowiu znajdziesz informacje o tym, jak ważne jest dbanie o regularne kontrole. Warto zastanowić się nad różnorodnymi pakiety medyczne Luxmed, które oferują dostęp do wielu specjalistów i badań. Dzięki nim łatwiej zorganizować swój plan zdrowotny i szybciej zareagować na ewentualne problemy. |
|
| |
Gość: oalmo praktykant |
Dla mnie zdrowie to głównie proste, domowe rozwiązania i regularność. Często sięgam po naturalne rzeczy, np. sok z malin, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. |
|
| |
Gość: julian234e praktykant |
|
|
| |
offline joanna6 fachowiec
|
Warto zadbać o swoje zdrowie psychiczne i zdecydować się też na pomoc psychologa. Możliwości jest bardzo dużo - ja polecam od siebie takie rozwiązanie jak Poradnia Zdrowia Psychicznego EmPATIO: https://empatio.pl/ . Tam pracują naprawdę świetni specjaliści z tej dziedziny. |
|
| |
offline kej_say fachowiec
|
Zdrowie to podstawa, ale co zrobić, gdy pojawia się katar? To wbrew pozorom temat, który warto przemyśleć, bo przecież rodzaj kataru może dużo powiedzieć o jego przyczynach. Warto zobaczyć, czym różni się katar alergiczny od infekcyjnego. Znalazłem ciekawy artykuł opisujący rodzaje kataru, a do tego jasno wyjaśniający różnice czasowe i objawowe. |
|
|
Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 15 16 17 18 ▸