Światła w półce

« Powrót do grupy: Oświetlenie wnętrz

18 lipca 2011, 09:37

Zgadzam sie: good 0 bad

Mnie zawsze interesowało jak zainstalować ledy w półce zrobionej w ścianie, czy jeżeli posiadam taki pion półek, to mogę jeszcze zainstalować w nich owe światełka?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lipca 2011, 17:19

Takie półki w ścianie są najczęściej robione ze stelaży i płyt kartonowo gipsowych i są puste w środku. Dlatego bez problemu możemy wbudować tam różnego rodzaju oprawy oświetleniowe dobierając odpowiednio wymaganą przestrzeń montażową oprawy do grubości naszych półek. Oczywiście na etapie skręcania półek trzeba mieć zaplanowane oświetlenie i odpowiednio rozprowadzić kable prądowe, by wszystko było estetycznie pochowane. Teraz gdy masz już półki ciężko będzie zamontować dekoracyjne oświetlenie led.

Ten post był edytowany przez olampa dnia: 19 lipca 2011, 17:22
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lipca 2011, 12:07

Dokładnie...

Lecz zawsze można pomyśleć ja np. mam stare meble a dokładnie meblościankę która już powinna zniknąć z mojego pokoju 7 lat temu. No ale każdy wie jak jest.

Ja miałem pomysł wywiercenia otworów w tych półkach i wrzuceniu tam ledów zabieleniu czymś dziur, żeby wyglądało estetycznie... ale to trzeba mieć czas i chęci :)

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2011, 13:52

takie "edytowanie" mebli jest bardzo fajną sprawa, a jaka jest super satysfakcja jak nam coś dobrze wyjdzie :) Po co kupować nowe meble skoro, poświęcając dłuższą chwilkę starym, można uzyskać niesamowity efekt a na dodatek jedyny w swoim rodzaju :)

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2011, 14:23

Zawsze można pomalować meble na inny kolor wymienić klamki i np. obrzeża mebli przeciągnąć tasiemką LED :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• barek i alkohole Liczba postów: 60 Grupa: Oświetlenie... Usługi takie jak odtrucia alkoholowe mogą być ratunkiem dla osób, które nie chcą korzystać z SOR-u czy przychodni. Firma KacStop https://www.kacstop.pl/ świadcz...
  • Sklep z oświetleniem Liczba postów: 24 Grupa: Oświetlenie... Według mnie warto mieć wgląd na najróżniejsze opcje, warto w końcu mieć porównanie. Jak chodzi o mnie, to zastanawiam się nad tym czy kupić lampy....
  • oświetlenie przedpokoju Liczba postów: 77 Grupa: Oświetlenie... Panele LED to świetny wybór do nowoczesnych przestrzeni biurowych i mieszkalnych. Na stronie https://www.perfektmarket.com.pl/panele- led znajdziesz szeroką gamę...
  • oświetlenie do łazienki Liczba postów: 127 Grupa: Oświetlenie... Panele LED to świetny wybór do nowoczesnych przestrzeni biurowych i mieszkalnych. Na stronie https://www.perfektmarket.com.pl/panele- led widziałam szeroką gamę...
  • kinkiety do sypialni Liczba postów: 14 Grupa: Oświetlenie... W Kler znaleźliśmy kinkiety, które nam pasują do nowoczesnego wnętrza bez zbędnych ozdobników. Prosta forma, dobre wykonanie, światło przyjemne, czyli wszystko,...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19885 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 185

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >