System gospodarczy

« Powrót do grupy: Domy szeregowe

27 maja 2011, 14:45

Zgadzam sie: good 0 bad

Noszę się z zamiarem rozpoczęcia budowy domu. No własnie - i teraz jak, budować się systemem gospodarczym czy podpisać umowę z firmą. Macie jakieś doświadczenie w tej sprawie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 maja 2011, 14:30

Oba rozwiązania maja plusy i minusy. W obu wykorzystalbym internet.
W systemie gospodarczym mozesz sam kupowac materialy budowlane a w internecie jest teraz coraz wiecej dobry cenowo propozycji z transportem i rozładunkiem.
Przy budowie z firma trzeba zacząć od tego żeby ją znaleść. I tu kłaniają się katalogi firm budowlanych i fora na których możesz popytać o rzetelność danej firmy.

Na cokolwiek się zdecydujesz mogę ci polecić parę firm: dostawców materiałów lub wykonawców budowy. Mam w tej kwesti własne doświadczenia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 maja 2011, 14:46

Jak możesz to bardzo bym prosił o informacje o tych dostawcach

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. Mnie w zasadzie interesuje teraz stosunek kosztów jakie muszę ponieść do jakości wykonania domu i gwarancji że dach nie spadnie mi na głowę jak troche popada

Czy wogóle jest to możliwe do osiągnięcia?

Zgłoś | Cytuj | Link

1 czerwca 2011, 13:05

Jeśli chciałbyś wybrać firmę to najlepiej skorzystać z katalogu i porównać różne opcje. Ja korzystałam z budujesz-kupujesz

Ten post był edytowany przez kate dnia: 3 czerwca 2011, 12:28
Zgłoś | Cytuj | Link

3 czerwca 2011, 12:32

W sumie fajnie - nie wiedziałem że są takie bazy. Słyszałem tylko o Panoramie Firm, ale nie specjalne pozytywne opinie, więc nie starałem się ich znaleźć. Dzięki za info, a wracając do tematu - czy są na forum użytkownicy, którzy budowali się systemem gospodarczym albo z firmą?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 czerwca 2011, 08:37

Dokładnie... każdy system ma swoje wady i zalety, ale ja bym chyba wolał przekazać prace firmie, jest wiele rzetelnych firm, które mają mnóstwo znakomitych referencji. W dzisiejszych czasach boimy się zaufać podwykonawcom, a przecież trzeba uwierzyć w ludzi :) nie każdy oszukuje i wykorzystuje materialnie :) Warto się nad tym zastanowić :) pozdrawiam wszystkich serdecznie

Zgłoś | Cytuj | Link

20 września 2011, 11:10

Ja budowałem z firmą, bo nie miałem zaczynając tę przygodę na tyle bogatej wiedzy, żeby pozwolić sobie na system gospodarczy. Ja wyznaję zasadę, że każdy powinien robic to na czym się zna. Współpracowałem z Dolnośląską Grupą Budowlaną i jestem bardzo zadowolony z ich usług, polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 marca 2012, 18:57

Część można zlecić firmie do wykonania. A jak ktoś trochę się zna to można wykonywać prace samemu. Pozwala to zaoszczędzić trochę pieniędzy.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2012, 08:55

ja podpisywałem umowę, później miałem gwarancję, że wykorzystywane materiały budowlane są najwyższej jakości

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Rolnictwo Liczba postów: 175 Grupa: Domy szereg... Świadectwa charakterystyki energetycznej to ważny temat dla właścicieli nieruchomości — określają one efektywność energetyczną budynku i są wymagane przy sprzed...
  • WINGSLOTS77 Menawarkan Sensasi Slot Nolimit City y... Liczba postów: 1 Grupa: Domy szereg... Permainan slot digital telah mengalami perkembangan yang sangat pesat dalam beberapa tahun terakhir. Berbagai pengembang menghadirkan inovasi melalui desain vis...
  • IBLBET Memberikan Layanan Digital Berkualitas Ting... Liczba postów: 1 Grupa: Domy szereg... Di era digital saat ini, perkembangan teknologi telah mengubah cara masyarakat menikmati hiburan secara online. Berbagai platform hadir dengan inovasi yang memu...
  • Remont Liczba postów: 77 Grupa: Domy szereg... Swoją drogą, planujecie jakiś remont w najbliższym czasie? Ja ostatnio rozmyślałam o tym, żeby wymienić kilka szyb w domu i natknęłam się na stronę z usługami s...
  • Dapatkan Pengalaman Baru Bersama MACAUGG Toto 4D Liczba postów: 1 Grupa: Domy szereg... Perkembangan platform digital membuat berbagai jenis hiburan berbasis angka semakin mudah ditemukan di internet. Salah satu jenis permainan yang sering dibicara...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21394 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 239

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */