offline kamilbaar doświadczony
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: andrzej456 praktykant |
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline donpedro majster
|
|
|
| |
Gość: olek praktykant |
Witam wszystkich, aby rozwiać wątpliwości. Zamówiłem do
swojego domu szklane stopnie oraz szklane balustrady w
systemie mocowań kasetowych. Wykonała to firma
www.glassio.pl ; |
|
| |
offline majka1 fachowiec
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline s.nowakowska majster
|
Bezpieczne są pod tym względem, że szkło z którego się je wykonuje to szkło hartowane, czyli wytrzymałość na jeden stopień jest o wiele większa niż w szkle niehartowanym. Poza tym zawieszane są na konstrukcjach stalowych. Czy możliwe jest ich pęknięcie? Teoretycznie tak, ale między warstwami szkła jednego stopnia umieszczona jest specjalna folia, która nie pozwoli się rozproszyć i rozsypać kawałkom szkła. |
| Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:56 | |
|
| |
offline feliimilii doświadczony
|
|
|
| |
offline MariaWolek inżynier
|
|
|
| |
offline anija35 majster
|
|
|
| |
Gość: Izuchaa praktykant |
W życiu nie zrobiłabym schodów ze szkła. Zrobiłabym je z drewna, ewentualnie z jakąś interesującą balustradą. Na dole pod schodami można wtedy bardzo ciekawie zagospodarować miejsce. Widziałam takie zdjęcie... o tu: http://blog.fawre.pl/2013/10/nasze-realizacje-szafki-na-buty -pod-schodami/ |
| Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:35 | |
|
|
Szklane schody
«
Powrót do grupy: Schody i balustrady
Ostatnio na forum
- Schody w salonie Liczba postów: 266 Grupa: Schody i ba... Polecam Markdrew, robili nam schody na zamówienie i podeszli do projektu bardzo indywidualnie. Przy takim układzie jak opisujesz, czyli centralnie w salonie na....
- jakie drewno wybrać na schody i podłogę? Liczba postów: 72 Grupa: Schody i ba... Dąb to klasyk i trudno tu zrobić błąd, ciepły kolor, ładna faktura i naprawdę dobra twardość jak na drewno do intensywnego użytkowania. Orzech jest droższy ale....
- Laweta Warszawa 24h Liczba postów: 10 Grupa: Schody i ba... Widziałem, że w Zielonej Górze dostępne są usługi pomocy drogowej, w tym lawety. Takie opcje mogą być przydatne w sytuacjach awaryjnych, gdy samochód nagle się....
- Schody i poręcze o nowoczesnych kształtach Liczba postów: 27 Grupa: Schody i ba... Mi osobiście bardzo podobają się szklane balustrady i chętnie widziałabym taką w swoim wnętrzu. Jeśli chcecie zobaczyć jaka taka balustrada wygląda to zerknijci...
- schody drewniane Liczba postów: 199 Grupa: Schody i ba... Ostatnio widzę sporo realizacji w Gdańsku, gdzie schody drewniane łączy się z metalowymi elementami – balustradami albo konstrukcją. Wygląda to nowocześnie, ale...