Wybór pokrycia dachowego

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

3 października 2018, 19:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Zgadzam się. Mieszkałem długie lata w domu z dachem właśnie pokrytym blachą i to była tragedia. Deszcz był słyszalny dość wyraźnie. Pomimo tego, że ocieplenie dachu było stosunkowo grube, więc wg. zapewnień firmy powinno wygłuszać. A faktycznie i tak się słyszało. Najgorzej było jak był grad. Jakby ktoś kamieniami po szybach rzucał. Aż nam pies się schował. Teraz mamy ceramiczną Titania od Creatona. I jest cicho.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 października 2018, 15:55

Ja poszedłem w klasycznym, aczkolwiek sprawdzonym kierunku, jeśli chodzi o pokrycie dachowe - zdecydowałem się na dachówkę. Oferta Pimar https://www.pimar.pl pozwoliła nam na wybór solidnej, wysokiej jakości dachówki, wykonanej z ceramiki. Nadała ona sporo uroku dla naszego dopiero co powstałego domu!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 grudnia 2018, 13:03

Jeżeli będziesz również na etapie doboru odpowiednich materiałów do wykonania pokrycia dachowego to polecam zwrócić uwagę na propozycje od Braas, który oprócz dachówek ceramicznych i centowych do oferty wprowadził również blachodachówki panelowe Decra i Quadro w tym ta druga dostępna jest o profilu płaskim.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 stycznia 2019, 14:23

Blachodachówki to niewypał. Nie ma co polecać takiego rozwiązania. Trwałość raczej znikoma. Nie ma co porównywac do dachówek. Cementowe są dużo lepsze. Nie mówiąc już o ceramicznych. Jak jeszcze glazurowane, jak ta nowa Simpla, to właściwie taki dach przeżyje osobę, która taki dach robiła. I to w całkiem niezłym stanie przeżyje.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lutego 2019, 11:32

Jeżeli będziesz również rozważał wymianę dachówki to polecam odwiedzić stronę producenta Braas, gdzie możesz znaleźć szeroki wybór zarówno dachówki ceramicznej jak i betonowej w technologii trójwarstowej Cisar. A każda dachówka jest jeszcze zabezpieczona przed porastaniem i zabrudzeniami oraz objęta 30 letnią gwarancją.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lipca 2019, 12:58

Na początku obawiałem się jakości dachówek cementowych od Braas, aczkolwiek z mijającymi latami jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo wytrzymały już nie jedno gradobicie, czy silne wichury. Do tego nie porastają oraz co ważne kolor nie traci na intensywności dzięki barwieniu w masie.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lipca 2019, 17:20

Jeśli chodzi o samo pokrycie dachowe zewnętrzne, to masz do wyboru samą dachówkę, albo blachodachówkę, jeśli chodzi o podstawowe rozwiązania. Z reguły mówi się, że dachówka jest lepsza, ale lepiej zapoznajcie się z tematem szczegółowiej. My akurat z bloga http://www.mgprojekt.com.pl/blog bardzo dużo się dowiedzieliśmy i go możemy śmiało zaproponować.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2019, 14:14

Na pewno nie firmy Lindab, tak wyglądała po niecałych 20 latach https://zapodaj.net/299b134298259.jpg.html producent nie chce uznać gwarancji - dawał 20 lat, od kilku lat trwa przepychanka.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2019, 06:19

Użytkownik brzydkidach napisał: producent nie chce uznać gwarancji - dawał 20 lat, od kilku lat trwa przepychanka.

Niestety to standard. Producenci się licytują na długość gwarancji, a potem wkładają tam różnego rodzaju wyłączenia i wykluczenia. Dlatego dobrze jest jednak przeczytać warunki i nie dać się kusić długiej gwarancji. Ja mogę polecić w tej kwestii dachówkę marki Koramic - gwarancja jest standardowa (30 lat), ale nie ma tam jakichś dziwnych wykluczeń - po prostu, jak się dachówka zniszczy od normalnego użytkowania to ją wymieniają. Patrząc na to, co sobie tam wpisują inni producenci, takie podejście to już jest dużo...

Zgłoś | Cytuj | Link

2 września 2019, 00:59

Jeżeli będziesz potrzebował akcesoriów uszczelniających to z własnego doświadczenia mogę oczywiście polecić Ci producenta Braas, ponieważ w ofercie mają wszystko do wykonania pewnego i trwałego dachu na wiele długich lat.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Chcę rozbudowac poddasze. Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Fachowcy świadczący usługi dla domu lub mieszkania, oprócz przeprowadzania napraw, powinni również doradzać w wyborze najlepszego sposobu usunięcia usterki i do...
  • Dach ,papa termozgrzewalna Liczba postów: 53 Grupa: Robimy dach Aby konstrukcja dachu na wiele lat zachowywała swoją estetykę i trwałość, powinieneś pamiętać o użyciu wysokiej jakości materiałów na podbitkę dachową. To jeden...
  • Remont dachu i malowanie Liczba postów: 24 Grupa: Robimy dach Nowoczesne wnętrza coraz częściej łączą kuchnię z salonem, dlatego kuchnie na wymiar w Poznaniu stają się dla wielu osób naturalnym rozwiązaniem. Przeglądając o...
  • Jakie wkrety wybrać ? Liczba postów: 7 Grupa: Robimy dach Mogą być jak najbardziej takie ale musisz pamiętać aby były wykonane ze stali nierdzewnej.
  • malowanie dachu z blachy Liczba postów: 155 Grupa: Robimy dach Przy zardzewiałym dachu najpierw trzeba ocenić, czy blacha jeszcze się trzyma, czy już kwalifikuje się do wymiany. Rdza wymaga mechanicznego oczyszczenia do zdr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20404 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 229

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >