Wylewka lub podniesienie poziomu posadzki w piwnicy

« Powrót do grupy: Robimy fundament

16 września 2012, 21:46

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, chciałbym podnieść podłogę w piwnicy w bloku (blok z wielkiej płyty z lat 80tych). Obecnie jest już wylewka ale jest minimalnie niżej niż poziom posadzki w korytarzach i gdy skrapla się woda na rurach doprowadzających wodę do mieszkań wszystko spływa do mojej piwnicy. Chciałbym zrobić wylewkę na wysokość ok 5-6cm, jakie rozwiązanie będzie najlepsze ? Piwnica ma ok 10m2 więc wylewki maszynowe odpadają ponieważ pewnie żadnej firmie nie będzie się opłacało przyjechać do takiego zlecenia. Jak można w inny sposób podnieść posadzkę ? np przez zastosowanie styroduru używanego do ociepleń ? Nie będzie ona jakoś wyjątkowo obciążona, w piwnicy ma być mały warsztat elektroniczny - więc na pewno jakieś stoły warsztatowe i regały się w nim znajdą i tyle :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lutego 2013, 12:30

Zgadzam sie: good 0 bad

dawno mnie nie było więc odpowiedz tobie się nie przyda ale może komuś innemu.

ja kupił bym np. QUICK-MIX - B 03 JASTRYCH BETONOWY/ BETON wszystko w workach ja robiłem to mixokretem ale sam też to urobisz można wpisać nazwe w goglach i poczytać o tym

samemu można podnieść poziom posadzki stosując taki produkt lub podobny wielu producentów ma w ofercie gotowy jastrych cementowy pow. nie duża więc to będzie dobre rozwiązanie, nie trzeba mixa, czy betoniarki wystarczy kasta i mieszadło jak nie masz w czym tego zrobić

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 42 Grupa: Robimy fund... Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://www.assecuro.pl/cw04-worek-trans portowy-rozmiar-l-60-l.html , na której znajdziecie ofertę firmy ASSECURO...
  • Części do wózków widłowych Liczba postów: 2 Grupa: Robimy fund... Jeśli ktoś ma problem z dostępnością części do starszych maszyn, to serio polecam zajrzeć na https://zebate24.pl/kategoria/czesci-die ci/ . Miałem problem z jedn...
  • POMPA CIEPŁA Liczba postów: 11 Grupa: Robimy fund... Pompy ciepła split aktualnie są najczęściej wybierane np. AIWA HPS8VIN lub HPS10VIN już do większego domu gdzie zapotrzebowanie na ciepło jest wyższe. Energoosz...
  • izolacja fundamentow Liczba postów: 128 Grupa: Robimy fund... Jeżeli chodzi o wykonanie izolacji przeciwwilgociowej to jak najbardziej wybór WB Duo Flex będzie słusznym rozwiązaniem. Jedna z najbardziej elastycznych hydroi...
  • obawy o fundamenty Liczba postów: 30 Grupa: Robimy fund... Od jakości wykonania fundamentów zależy stabilność całego budynku. Na pewno ochrona fundamentów przed wilgocią ma ogromne znaczenie dla solidności całej konstru...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19971 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 193

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >