Zmiękczacz do wody na cały dom

« Powrót do grupy: Moja budowa

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

26 stycznia 2017, 14:53

Zgadzam sie: good 0 bad

Drodzy forumowicze, szczęśliwie dobiega końca budowa mojego wymarzonego domu. Zostały dosłownie kosmetyczne poprawki i będę mógł się na wiosnę/lato wprowadzać. Pytanie o system uzdatniania, który zmiękczy wodę tak kompleksowo w całym domu. Mamy podciągniętą wodociągówkę ale z informacji dostępnych na stronie wodociągów jest informacja że twardość wynosi 300 mg CaCO3 na litr. Mnie osobiście to przeszkadza i chciałbym coś z tym zrobić. Poza tym armatura w łazience trochę kosztowała a niechiałbym żeby za miesiąc obrosła kamieniem. Jakieś rady? Macie takie coś jak zmiękczacz wody u Was w domach? Czym się kierować przy zakupie takiego urządzenia?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 stycznia 2017, 15:03

Witaj, gratulacje! Moim zdaniem świetny pomysł bo fakt taka twardość może przysporzyć bólu głowy. Do picia niby ok ale poza tym to kamień zrobi się w tydzień i wspomniane przez Ciebie osady też szybko się pojawią. Na pewno biorąc pod uwagę konkretny model sprawdziłbym produkcję czy oby nie chińska. To po pierwsze. Po drugie jaka gwarancja, serwis i genralnie wszystko w razie jakiejkolwiek usterki noi wreszcie po trzecie koszty eksploatacji. To moim zdaniem najważniejsze aspekty jakimi powinieneś się Michale kierować przy zakupie zmiękczacza wody.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lutego 2017, 11:53

No dokładnie, pierwsza rzecz jaką zrobiłem po wprowadzeniu się do nowego domu to kupiłem od razu zmiękczacz wody bo już wcześniej miałem informację od wodociągów, że woda jest w mojej okolicy średnio twarda a jak jest średnio twarda to wiadomo, że kamień się osadzi prędzej czy później. O osadach na armaturze za parę tysięcy nie wspominając. Z tych, które mogę polecić to Ecoperla Slimline albo Ecoperla Softower. Ja mam akurat Slimline CS 30 bo nie miałem aż tyle miejsca, żeby założyć sobie zmiękczacz dwuczęściowy. Więcej do poczytania http://www.filtry-do-wody.info/recenzja-zmiek czaczy-wody-ecoperla-slimline-cs/

Zgłoś | Cytuj | Link

30 marca 2017, 11:00

Duży wybór filtrów różnego typu ma hurtownia Swatt. Mam na myśli wkłady do instalacji wodnych, w przypadku wody pitnej, ale też do centralnego ogrzewania. Jeśli w swoich instalacjach potrzebuję takich filtrów to kupuję u nich. Prosta zasada – dobra jakość za nieduże pieniądze, to mi są w stanie tutaj zaoferować. Lista wkładów jakie mają na stanie jest na swatt.pl.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 kwietnia 2017, 10:35

Wielkie dzięki, koledzy. Zdecydowałem się faktycznie na zmiękczacz Ecoperla Slimline o największej pojemności, ze względu na kilka szczegółów. Do urządzenia przekonał mnie suchy zbiornik soli, Ecoperla Perfect system, długa gwarancja i komponenty firm, które na rynku uzdatniania wody mają wypracowaną renomę już od lat. Zmiękczacz działa w domu już drugi miesiąc, nie mam żadnych zastrzeżeń.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 kwietnia 2017, 22:36

Do filtrowania wody z piasku, czy rdzy sprawdzone akcesoria sprzedaje Swatt przez swój sklep na swatt.pl. Z hurtownią już współpracuję trochę, a zaczęło się od techniki grzewczej. Oferta bardzo szeroka, kompleksowa, większość firm instalatorskich powinno u nich bez problemu znaleźć osprzęt dla siebie. Wiem, że sporo konkurencyjnych ekip ode mnie z regionu właśnie tutaj robi też zaopatrzenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 maja 2017, 09:57

Witam serdecznie.
Odświeżę temat, obecnie stoję przed wyborem zmiękczacza do domku jednorodzinnego. Przejrzałam już chyba strony wszystkich producentów, i myślę, że znalazłam urządzenie dla naszej rodziny. Oto moje wymagania:
- zmiękczacz musi być niewielki - powierzchnia w kotłowni, którą mam do zagospodarowania nie pozwoli na urządzenie dwuczęściowe,
- musi być wydajny
- musi być bezpieczny (do tego podpunktu zaliczam gwarancję, im dłuższa tym lepsza)
- musi być wykonany z dobrej jakości komponentów - nie znam się na tym za dobrze. Wiem tyle, ile obiecuje producent.

Na podstawie powyższych podpunktów wybrałam zmiękczacz Ecoperla Toro (http://www.filtry-do-wody.info/produkt/zmiekczacz-ecoperla- toro/) - wymiary mi odpowiadają, użytkownicy na forach chwalą wydajność, gwarancja jest długa a producent chwali się komponentami najlepszych graczy na rynku. Byłabym zdecydowana, ale chciałabym usłyszeć Wasze opinie.
Pozdrawiam ciepło,
Ania.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2017, 09:48

Anno, Ecoperla Toro to bardzo dobry sprzęt: żywica Lewatit, oddzielny zbiornik na solankę, regeneracja metodą upFlow - to wszystko zalety, które trudno przegapić. Biorąc pod uwagę fakt, że jest to dodatkowo naprawdę estetyczny zmiękczacz, zamknięty w obudowie, którą można wcisnąć praktycznie wszędzie - uważam, że jest to doskonały wybór za tę cenę.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 czerwca 2017, 12:26

Dziękuję za poradę, tę i wszystkie w tym temacie, urządzenie zakupiłam, szwagier sam zamontował dlatego udało się dodatkowo zaoszczędzić na kosztach. Ecoperla Toro to bardzo dobry zmiękczacz dla osób, którym trochę brakuje miejsca na filtr o standardowych wymiarach. Bardzo cieszy mnie informacja o dobrej żywicy, bo czytałam, że poza głowicą jest to najważniejszy czynnik dla zmiękczania wody. Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam!

Zgłoś | Cytuj | Link

5 czerwca 2017, 17:31

Znajomy ma i jest zadowolony. Czuć różnicę nawet podczas mycia rąk.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Podatki Liczba postów: 77 Grupa: Moja budowa Fundacja rodzinna to temat, który coraz częściej pojawia się w dyskusjach przedsiębiorców. Sam zacząłem się nim interesować dopiero niedawno i okazało się, że z...
  • Strony internetowe Liczba postów: 1 Grupa: Moja budowa Jeżeli ktoś planuje stworzenie nowej strony internetowej lub rozpoczęcie działań reklamowych w Google, mogę polecić firmę Netfortis https://goldenegg.pl/ . Sam....
  • Dotacje na budowę domu Liczba postów: 14 Grupa: Moja budowa Właśnie zsiadłam na chwilę nad planem budowy i muszę przyznać, że temat wypisów i wyrysów jest dość istotny, a często niedoceniany. W pracy znajoma mówiła, że m...
  • planowanie budowy Liczba postów: 6 Grupa: Moja budowa Cześć wszystkim! Znalazłam ostatnio bardzo ciekawy artykuł dotyczący planowania budowy własnego domu - od pierwszych pomysłów, przez budżet, projekt, aż po form...
  • Remont mieszkania Liczba postów: 252 Grupa: Moja budowa Szanowni Państwo, remont wnętrza to idealny moment na wprowadzenie trwałych rozwiązań, które zastąpią nietrwałe tapety czy farby. Płytki klinkierowe King Klinke...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21137 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 511

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */