co sądzicie o oknach z aluminium

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

29 września 2009, 13:58

Zgadzam sie: good 0 bad

cześć,
zamierzamy kupić okna do domu, znajomy polecał mi jakieś okna z aluminium (pierwsze o takich słyszałem) możecie mi powiedzieć co sądzicie na ich temat?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 października 2009, 10:54

okna aluminiowe do domu się nie nadają chyba że masz jakiś specjalny design, są drogie i przepuszczają więcej ciepła niż PVC czy drewno, jeśli budżet na to pozwala proponuję elegancie drewno, jeśli nie chcesz się wykosztować, zostań przy PVC

pozdrawiam :idea:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 października 2009, 14:20

dokładnie, ja również bym odradzał aluminium. Lepiej zaopatrzyć się w drewniane okna lub PCV myślę, że bardziej będziesz zadowolony a już na pewno sporo zaoszczędzisz:)

Zgłoś | Cytuj | Link

20 listopada 2009, 00:14

Wcześniej polecilbym okna PCV,ale myśle że coraz więcej osó zakłada w domach drewniane-sa jednak solidne i niezawodne.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 listopada 2009, 17:08

Nie polecam okien aluminiowych do domu, ponieważ:
- są zimne w dotyku a więc nieprzyjemne,
- są droższe od okien PVC,
- nawet ich polakierowanie nie upodobni ich do bogatej kolorystyki okien PVC ( wygląd zbliżony do okien drewnianych)
- są możliwości nanoszenia renolitów na okna aluminiowe ale cena także dużo wyższa,

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 listopada 2009, 20:32

miałem takie okna w pawilonie w którym pracowałem i jak je jeszcze raz zobaczę to się odwrócę i będę udawał zę nie istnieją, do magazynu może, ale nie do domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2010, 18:40

Jak już to dobrej firmy pcv niż dziadoskie drewno od stolarza lub firm typu stolbudy

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Chemia budowlana Liczba postów: 60 Grupa: Montujemy o... W budowlance chemia to oczywisty temat, ale mało kto zdaje sobie sprawę, jak szeroko używa się jej też w innych branżach. Tu możecie przeczytać gdzie wykorzystu...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 549 Grupa: Montujemy o... Aluhaus jak najbardziej na TAK. To samo Hormann. Szkoda tylko, że mało jest tam takich tańszych opcji. Mogliby coś pokombinować i dać chociaż po 1 serii tańszej...
  • Wymiana drzwi wewnętrznych Liczba postów: 48 Grupa: Montujemy o... Super jeśli mamy środki i możliwości, aby wymienić na nowe drzwi wewnętrzne. Cały dom może wyglądać inaczej. I nawet jeśli dalej mamy stare futryny drewniane ,....
  • Okna do domu Liczba postów: 77 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 39 Grupa: Montujemy o... Z tego co widzę to tam mają tylko drzwi aluminiowe nakładkowe, choć patrząc na przekroje to raczej nazwa jest nie do końca fortunnie użyta. Nie znam osobiście n...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19974 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 208

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >