czy renowacja okien jest opłacalna?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

23 listopada 2006, 16:47

Zgadzam sie: good 0 bad

Zastanawiam się, czy odnawianie okien, które juz sporo "przeżyły" ma sens. Wydaje mi się, że juz nigdy nie będą takie jak za nowości. Ale mój mąż- maniak staroci- postanowił sie bawić w renowację- o zgrozo. :wink: Będzie robił to pierwszy raz- tym bardziej mnie to "przeraża". Co robic??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 listopada 2006, 17:18

Daj mu się sprawdzić w swojej pasjii :wink:, dobra szlifierka do zdarcia starej farby i wprawna ręka w malowaniu potrafią czynić cuda...
Może na początek test na jednym oknie?? jest sporo do zaoszczędzenia :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 listopada 2006, 17:24

W sumie racja :) A nuż chłopak odkryje, ze to jest to :wink:
Kupił juz nawet jakaś opalarkę, bejce i inne takie. Ale czy uszczelnić okna ze "szparami" się da?? Teraz jak zawieje wiatr, firanki "latają" że poezja :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2006, 17:28

jak je wyrówna i założy nowe (może grubsze) uszczelki, powinno być ok.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2006, 17:31

dzieki, Janusz :)
Dam mu spróbować na oknie w łazience. Zobaczymy, jaki efekt osiagnie :) Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 stycznia 2007, 22:05

MONIKO. PRZY OPALANIU OKIEN ZWRóć UWAGę NA TO ŻEBY TWóJ M?Ż NIE TRZYMAŁ OPALARKI W JEDNYM MIEJSCU ZBYT DŁUGO , MOŻE PęKNAć SZYBA(JUŻ TO PRZEŻYŁEM)I BIEDA GOTOWA.POZA TYM SUMA SUMMARUM CZY TO SIę OPŁACA???? GREGOR.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2007, 22:55

:) Gregorze
za pozno z tym ostrzezeniem :) 1 szybka pooooszła :) Ale maz nie daje za wygrana...W sumie- z kazdym kawalkiem idzie mu zdecydowanie lepiej :)
A czy sie opłaca? narazie niewiele nas to kosztowało, a i ma zajęcie- mniej mi sie kreci po domu :wink: Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

16 stycznia 2007, 22:55

NO CóŻ OSTRZEŻENIE PRZYSZŁO ZBYT PóŻNO NO ALE LEPIEJ PóŻNO NIZ WCALE.......

Zgłoś | Cytuj | Link

10 grudnia 2010, 12:47

Moim zdaniem odnawianie okien mija się z celem. Trzeba by dac do nich nowe ramy,a to spore koszty,sięgajace nawet zakupu nowych okien. Chyba jednak mimo wszystko warto.

Pozdrawiam salon-okien.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna wybrać? Liczba postów: 902 Grupa: Montujemy o... Według mnie warto korzystać z usług specjalistów, aby nie marnować swojego czasu i pieniędzy. Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem nowych okien lub drzwi do Was...
  • Czy winda towarowa w firmie to dobry pomysł? Liczba postów: 8 Grupa: Montujemy o... Winda to dobry pomysł. Jak nie chcesz za dużo wydać na tą windę to pomyśl o zabudowie kabiny windy
  • Okna do domu Liczba postów: 76 Grupa: Montujemy o... Szukacie dobrych okien i montażystów w mazowieckim, to plecam wam firmę stolarka premium
  • okna pcv Liczba postów: 195 Grupa: Montujemy o... Jak szukacie dobrych okien plastikowych w dolnośląskim to polecam wam firmę ekoprofit.
  • drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 519 Grupa: Montujemy o... W przypadku gdy zależy nam na oryginalnym designie, opcją do rozważenia są drzwi wykonane na indywidualne zamówienie. Na temat możliwości personalizacji można p...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19928 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 211

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >