działka rolna a zagospodarowanie (budynek handlowy)

« Powrót do grupy: Zagospodarowanie terenu

28 stycznia 2010, 01:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam.Mam problem..Prosze o pomoc :sad:
Mieszkam na wsi..chciałabym budynek gospodarczy zaadoptowac na sklep spożywczy..tylko budynek znajduje sie na działce rolnej..Lecz obok tego budynku na tej samej działce znajduje sie też dom.(drewniany).Powiedziano mi w urzedzie gminy ze nie ma możliwosci zaadoptowania budynku na sklep gdyz znajduje sie na działce rolnej i jest to niezgodne z zagospodarowaniem przestrzennym. :sad: Natomiast byłam w starostwie powiatowym i powiedziano mi ze można lecz potrzebuja ten papierek że jest zgodne z zagospodarowaniem przestrzennym.Jakie wiec musi spełniac działka wymogi abym uzyskała taki papierek???Odsyłaja mnie tam i z powrotem .Czy ta działka jest działka siedliskowa??
Doradzałam sie wielu ludzi którzy znaja sie troche na tym i powiedziano mi że jest taka mozliwosc,poniewaz na tej działce rolnej jest dom (który stoi kilkadziesiat lat)w którym mieszkam i budynki gospodarcze które uzywam.Natomiast nie miałabym szans gdyby na samej działce rolnej stał sam budynek gospodarczy i ta działke uprawiała.Bardzo prosze o dorade i pomoc ponieważ bardzo mi zalezy na otwarciu tego sklepu,a nieznam sie na tych przepisach.
Przepraszam z góry że tak pokreciłam w pisaniu ;) tego ale starałam sie wytłumaczyc jak najasniej.Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2010, 13:35

Zgadzam sie: good 0 bad

Z tego co wiem to taki papierek daje właśnie urząd gminy, a jeśli oni powiedzieli że nie ma takiej możliwości to będzie troszke trudno z nimi "walczyć" ale ja bym zajrzała do przepisów itd. Zazwyczaj w gminie trzeba pokazać im twrde dowody na to że można, niestety biurokracja bywa męcząca, życzę wytrwałości.
Powodzenia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaką kostkę położyć ? Liczba postów: 174 Grupa: Zagospodaro... Najlepiej poszperać w internecie i poczytać o tym więcej.
  • Tani i dobry grill Liczba postów: 23 Grupa: Zagospodaro... Jeśli chcesz kupić wszystko co potrzebne na udanego grilla, to na pewno warto mieć na uwadze sklep spożywczy online E-Spar https://e-spar.com.pl/kategoria/grill...
  • Mała altana czy duży parasol? Liczba postów: 84 Grupa: Zagospodaro... W takim razie jak planujecie postawić altanę w ogrodzie, to powinniście wiedzieć, że ważne są solidne elementy montażowe. Na https://www.chle-mar.pl/ widziałem....
  • Idzie wiosna Liczba postów: 48 Grupa: Zagospodaro... Na kolejną wiosnę planuję budowę placu zabawa w ogrodzie. Polecam przeczytać https://www.schronisko.edu.pl/jak-zamont owac-plac-zabaw-aby-byl-bezpieczny-i-zgo dny...
  • Garaż a może lepiej wiata? Liczba postów: 129 Grupa: Zagospodaro... Szukając inspiracji do budowy garażu, można także rozważyć blaszane konstrukcje, które oferują producent garaży blaszanych MARMET. Dzięki różnorodnym rozwiązani...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19827 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 181

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >