fundament pod domek 4x4 m

« Powrót do grupy: Robimy fundament

11 lutego 2010, 18:53

Zgadzam sie: good 0 bad

chcę wybudować domek o wymiarach 4x4 m na działce .domek bedzie budowany z suporexu stalowa wola .Moje pytanie jaki głeboki zrobic fundament i jaki szeroki .ile powinien wystawac ponad ziemia .planuje postawic z bloczkow o grubosci 18 cm .

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 lutego 2010, 23:32

dzięki rewelacja forum !!!!!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 lutego 2010, 22:47

zależy od gruntu ja zrobił bym na 110cm ale metr wystarczy... chyba że jest glina to musi być troche głębszy fudament i szerszy np 120cm głębokośc i ok 35 cm szeroki... jak jest sucho zrób na metr w dół i 25 szer. fudament co do zbrojenia ja bym dał, ale w sumie to nie dom więc może nie przesadzajmy . ale z drugiej strony lepiej zrobić raz i a dobrze... wyjedz z fudamentem około 30-40 cm ponad ziemie wtedy deszcz nie będzie brudził sciany... jak pada odbija się od ziemi i leci na ściane a tak na fudament...

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2011, 13:33

Kolego po co się od razu denerwujesz, jeżeli ktoś nie wie tego to dlaczego ma cię wprowadzać w błąd ;) Powodzenia

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2011, 21:16

niezależnie pod co i gdzie zbrojenie musi być :) takie moje zdanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 sierpnia 2011, 08:40

Powinno być zawsze to jakieś wzmocnienie !

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lutego 2021, 07:15

tinder dating app , tinder date
tinder login

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lutego 2021, 17:33

tinder website , tindr
browse tinder for free

Zgłoś | Cytuj | Link

8 maja 2021, 07:10

tinder website , what is tinder
what is tinder

Zgłoś | Cytuj | Link

30 maja 2021, 17:48

Oo prosze dobrze wiedzieć na pewno sprawdzę i oczywiście dajcie znać jak tam poszło oraz jak dokładnie wyglądają koszty takiej budowy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 42 Grupa: Robimy fund... Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://www.assecuro.pl/cw04-worek-trans portowy-rozmiar-l-60-l.html , na której znajdziecie ofertę firmy ASSECURO...
  • Części do wózków widłowych Liczba postów: 2 Grupa: Robimy fund... Jeśli ktoś ma problem z dostępnością części do starszych maszyn, to serio polecam zajrzeć na https://zebate24.pl/kategoria/czesci-die ci/ . Miałem problem z jedn...
  • POMPA CIEPŁA Liczba postów: 11 Grupa: Robimy fund... Pompy ciepła split aktualnie są najczęściej wybierane np. AIWA HPS8VIN lub HPS10VIN już do większego domu gdzie zapotrzebowanie na ciepło jest wyższe. Energoosz...
  • izolacja fundamentow Liczba postów: 128 Grupa: Robimy fund... Jeżeli chodzi o wykonanie izolacji przeciwwilgociowej to jak najbardziej wybór WB Duo Flex będzie słusznym rozwiązaniem. Jedna z najbardziej elastycznych hydroi...
  • obawy o fundamenty Liczba postów: 30 Grupa: Robimy fund... Od jakości wykonania fundamentów zależy stabilność całego budynku. Na pewno ochrona fundamentów przed wilgocią ma ogromne znaczenie dla solidności całej konstru...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19971 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 136

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >