jak wykonać hydroizolację i ocieplenie fundamentu

« Powrót do grupy: Robimy fundament

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

18 maja 2009, 12:59

Zgadzam sie: good 0 bad

witam,
chciałem w podpiwniczonym budynku wykonać hydroizolację a także ocieplić fundament, gdyż zaczyna się pojawiać wilgoć.
jak się do tego zabrać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lipca 2009, 03:31

To jest dużo do opowiadania...poczytaj sobie choćby tu: http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/izolacje/masy_-ktor e-chronia-fundament,6334_3903.htm

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 października 2009, 18:25

Zobacz na rysunkach technicznych
http://www.archispace.pl/node/24924

JC

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2010, 00:52

Użytkownik nike napisał: witam,
chciałem w podpiwniczonym budynku wykonać hydroizolację a także ocieplić fundament, gdyż zaczyna się pojawiać wilgoć.
jak się do tego zabrać?

Może wyda się to głupie, ale obkop budynek i połóż drenarz (min. na poziomie posadzki piwnicy), styropian z folią. Styropian 0,5-1m poniżej gruntu.
Drenaż zrobi robotę, ocieplenie mogą zniszczyć gryzonie.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2010, 16:41

Użytkownik Dariusz_JM napisał: Użytkownik nike napisał: witam,
jak się do tego zabrać?

Może wyda się to głupie, ale obkop budynek i połóż drenarz (min. na poziomie posadzki piwnicy), styropian z folią. Styropian 0,5-1m poniżej gruntu.

Bardzo głupie i wręcz karygodne są takie porady!
Jak się nie ma zielonego pojęcia, to się nie zabiera głosu, bo o tragedię łatwo.
Właśnie niedawno była informacja w TV o zabitym właścicielu co takie prace sobie wykonywał. Odkopał fundament i tam został na zawsze!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lipca 2010, 22:52

Użytkownik JBZ napisał: Użytkownik Dariusz_JM napisał: Użytkownik nike napisał: witam,
jak się do tego zabrać?

Bardzo głupie i wręcz karygodne są takie porady!
Jak się nie ma zielonego pojęcia, to się nie zabiera głosu, bo o tragedię łatwo.
Właśnie niedawno była informacja w TV o zabitym właścicielu co takie prace sobie wykonywał. Odkopał fundament i tam został na zawsze!

CZŁOWIEKU!
Nie napisałem "PODKOP" tylko "OBKOP".
Z tego co wiem, posadzka w piwnicy znajduje się nieco powyżej fundamentów i to wystarczy, żeby z poziomu posadzki usunąć wilgoć...

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2010, 23:13

mozna i glebiej kopac, tylko trzeba pamietac o zabezpieczeniu specjalnymi rozporami i plytami, zeby sie nie zawalilo

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lipca 2010, 23:30

Użytkownik Radex napisał: mozna i glebiej kopac, tylko trzeba pamietac o zabezpieczeniu specjalnymi rozporami i plytami, zeby sie nie zawalilo

Z tym głębiej to już faktycznie ostrożnie, ale ten JBZBZ, to przegina! Jest na wszystkich topicach i wtłacza makulaturę.

Panie JBZBZBZBZB, ja NIE SZUKAM KLIENTÓW BO ONI SZUKAJĄ MNIE.

O BETONIE W4, W6, W8, TO PAN W OGÓLE SŁYSZAŁ!!!

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2010, 03:58

Na czym polega obkopanie fundamentu?

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2010, 10:15

Użytkownik JBZ napisał: Na czym polega obkopanie fundamentu?

...na odsłonięciu ścian fundamentowych (z zewnątrz) do poziomu góry fundamentu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• POMPA CIEPŁA Liczba postów: 11 Grupa: Robimy fund... Pompy ciepła split aktualnie są najczęściej wybierane np. AIWA HPS8VIN lub HPS10VIN już do większego domu gdzie zapotrzebowanie na ciepło jest wyższe. Energoosz...
  • izolacja fundamentow Liczba postów: 128 Grupa: Robimy fund... Jeżeli chodzi o wykonanie izolacji przeciwwilgociowej to jak najbardziej wybór WB Duo Flex będzie słusznym rozwiązaniem. Jedna z najbardziej elastycznych hydroi...
  • obawy o fundamenty Liczba postów: 30 Grupa: Robimy fund... Od jakości wykonania fundamentów zależy stabilność całego budynku. Na pewno ochrona fundamentów przed wilgocią ma ogromne znaczenie dla solidności całej konstru...
  • Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 41 Grupa: Robimy fund... Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://www.assecuro.pl/cw04-worek-trans portowy-rozmiar-l-60-l.html , na której znajdziecie ofertę firmy ASSECURO...
  • W jaki sposób szukać dla firmy pracowników Liczba postów: 3 Grupa: Robimy fund... One cube, one tap, and one killer soundtrack. Geometry Dash delivers nonstop action as you jump and fly your way through traps and portals. Survive to the beat....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19931 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 147

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >