jak zorganizować biblioteczkę w salonie?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

20 maja 2009, 13:09

Zgadzam sie: good 0 bad

hej, mam ogromny salon i bardzo dużo książek. chciałabym więc to połączyć tak żeby w salonie powstała mała biblioteczka. tylko jak to zrobić? jakie meble, jak urządzić? macie jakieś ciekawe pomysły na aranżacje takiego wnętrza?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2010, 11:34

Cóż mi się bardzo podobają biblioteczki w starym stylu z wielką meblościanką na książki, która zajmuje niemal całą ścianę. Do tego koniecznie fotel i jakiś niski stolik.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lipca 2010, 13:23

Pomysł kingi20 jest bardzo dobry. Ja również lubię biblioteczki w starym stylu. Często odwiedzam antykwariaty i ostatnio w jednym z nich widziałam olbrzymią dębową komodę na książki. Sama chętnie bym ją kupiła lecz niestety mieszkam w bloki i nie mam gdzie jej postawić.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 stycznia 2017, 13:31

Mam ten sam problem - gdzie zamówić meble? Zalezy mi na dobrej cenie, nie chcę wydać nie wiadomo ile.

Ten post był edytowany przez krzysiekw dnia: 26 stycznia 2017, 13:31
Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2017, 09:23

Hm, to może zerkniesz na ofertę Komandor? Tutaj znajdziesz więcej szczegółów - https://www.komandor.pl/oferta/meble/bibliote czki/. Też mam w domu sporą kolekcję książek, płyt i czasopism i też przydałoby się to wszystko uporządkować. Teraz to wszystko leży w pudełkach w garażu i na strychu. Także w moim przypadku może też zastanowię się nad biblioteczką, akurat mam wystarczająco miejsca w salonie, więc to chyba byłby dobry pomysł ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 lutego 2017, 12:36

Jeśli chodzi o biblioteczkę, bardzo podoba mi się rozwiązanie, które kiedyś znalazłam w Internecie - http://www.domolubni.pl/urzadzic-nowoczesny-s alon/. Na zdjęciu widać system przechowywania (jak piszą autorzy - "niewidzialny"), który stanowią regały na książki, będące jednocześnie ścianą oddzielającą dwa pomieszczenia. Dla mnie marzenie!

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2017, 07:59

Faktycznie, sposobów na to jest sporo. Podstawą jednak zawsze był i będzie dobór odpowiednich książek. Na pewno pomóc w tym może tania księgarnia internetowa, z której zamówicie interesujące Was tytuły w dobrej cenie. Uważam, że to najlepsze rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 września 2018, 10:04

Bardzo dobrze w takim przypadku sprawdziłyby się meble z rattanu. Są one wytrzymałe, a w dodatku bardzo ładnie się prezentują, teraz znajdziecie u nas kilka ciekawych kolekcji :)

Ten post był edytowany przez Ratanland.pl dnia: 13 września 2018, 12:51
Zgłoś | Cytuj | Link

20 września 2018, 18:35

Stared new concoct:
http://kristie.forum.telrock.net

Zgłoś | Cytuj | Link

21 września 2018, 16:28

Przede wszystkim w tym celu trzeba dobrać odpowiednie, stylowe meble w szczególności regały, które dodadzą charakteru dla biblioteczki. Warto w tym celu poszukać w dobrych i godnych zaufania sklepach internetowych.

Ten post był edytowany przez Colpotech.com dnia: 21 września 2018, 18:29
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie kotły na paliwo stałe najlepsze? Liczba postów: 45 Grupa: Wykańczamy... Excelente aplicación para disfrutar de películas y series en cualquier momento. La calidad de reproducción es muy buena y el contenido se actualiza con frecuenc...
  • warsztat Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... Przy problemach z automatem w Auto Józefów najpierw robią konkretną diagnostykę. Bez zgadywania i wymieniania części na ślepo. Wszystko jasno pokazują i tłumacz...
  • Architekt Liczba postów: 51 Grupa: Wykańczamy... ZWCAD ma bardzo podobne skróty i interfejs jak AutoCAD, więc wchodzisz bez nauki od nowa.
  • Pokój dla synka Liczba postów: 10 Grupa: Wykańczamy... Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że gdybyśmy urządzali pokój syna jeszcze raz od razu przewidzielibyśmy więcej miejsca do przechowywania. Na początku wy...
  • Plakaty na ścianie Liczba postów: 36 Grupa: Wykańczamy... Jeżeli chodzi o ciekawe propozycje Plakatów, ale również fototapet, czy również dodatkowych dodatków do wnętrz to na pewno warto zwrócić uwagę na ofertę sklepu....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21331 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 431

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */