jakiej pojemności szambo?

« Powrót do grupy: Robimy fundament

24 marca 2010, 11:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Szambo średnio się ma do fundamentu ale niestety nie wiem gdzie indziej tego posta wrzucić.
Pytanie jak w temacie - w domu będą mieszkały 2 osoby dorosłe i oczywiście z czasem planujemy z żoną osobę trzecią niedorosłą ;) Jakiej pojemności szambo będzie najodpowiedniejsze? Czy jest jakiś sposób na obliczenie tego?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 maja 2010, 12:57

Najodpowiedniejsze byłoby szambo 10 m3, które trzeba opróżniać co 3-4 tygodnie. Im mniejsze szambo tym częściej trzeba usuwać z niego fekalia co dla większości z nas nie jest wygodne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 czerwca 2010, 18:20

Rzeczywiście około 10 m3 (10 000 litrów) powinno wystarczyć. Ja mieszkam z żoną i dwójką dzieci (5 i 7 lat) w domku jednorodzinnym i mamy szambo 14 m3 i jego zapełnienie zajmuje nam mniej więcej miesiąc (prysznic, gotowanie, pranie, zmywarka).

Zgłoś | Cytuj | Link

9 lipca 2010, 15:16

[quote=Michał Z.]Rzeczywiście około 10 m3 (10 000 litrów) powinno wystarczyć. Ja mieszkam z żoną i dwójką dzieci (5 i 7 lat) w domku jednorodzinnym i mamy szambo 14 m3 i jego zapełnienie zajmuje nam mniej więcej miesiąc (prysznic, gotowanie, pranie, zmywarka).

Tak mi teraz przyszło do głowy: Czy "szambiarka" na raz weźmie więcej niż 15 m3?
Chyba większe nie ma sensu.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 września 2018, 13:23

Dużo zależy do tego jak dużo ludzi korzysta z kanalizacji. Generalnie o wiele lepiej jest zakupić większe szambo niż potem kombinować z powiększaniem, ewentualnie możesz zastanowić się nad przydomowa oczyszczalnią ścieków.

Ten post był edytowany przez Dip-Stal.pl dnia: 11 września 2018, 15:03
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 stycznia 2024, 15:52

W poszukiwaniu wysokiej jakości, ekologicznych bakterii do szamba i przydomowych oczyszczalni ścieków, warto poznać bliżej markę Biofos dostępną w ofercie https://sklepinco.pl/marka/biofos/. Na pewno jest to rozwiązanie, które pozwala unikać częstych problemów z zapychaniem i zapewnia skuteczne działanie. Warto przetestować, tym bardziej jeśli macie z tym częste problemy.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Praca w Niemczech - rekrutacja Liczba postów: 42 Grupa: Robimy fund... Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę https://www.assecuro.pl/cw04-worek-trans portowy-rozmiar-l-60-l.html , na której znajdziecie ofertę firmy ASSECURO...
  • Części do wózków widłowych Liczba postów: 2 Grupa: Robimy fund... Jeśli ktoś ma problem z dostępnością części do starszych maszyn, to serio polecam zajrzeć na https://zebate24.pl/kategoria/czesci-die ci/ . Miałem problem z jedn...
  • POMPA CIEPŁA Liczba postów: 11 Grupa: Robimy fund... Pompy ciepła split aktualnie są najczęściej wybierane np. AIWA HPS8VIN lub HPS10VIN już do większego domu gdzie zapotrzebowanie na ciepło jest wyższe. Energoosz...
  • izolacja fundamentow Liczba postów: 128 Grupa: Robimy fund... Jeżeli chodzi o wykonanie izolacji przeciwwilgociowej to jak najbardziej wybór WB Duo Flex będzie słusznym rozwiązaniem. Jedna z najbardziej elastycznych hydroi...
  • obawy o fundamenty Liczba postów: 30 Grupa: Robimy fund... Od jakości wykonania fundamentów zależy stabilność całego budynku. Na pewno ochrona fundamentów przed wilgocią ma ogromne znaczenie dla solidności całej konstru...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19971 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 145

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >