kafelki na schodach zewnętrznych

« Powrót do grupy: Schody i balustrady

22 października 2008, 18:32

Zgadzam sie: good 0 bad

Kiedy można kłaść kafelki na schodach zewnętrznych. Aktualnie schody są betonowe i chciałbym na nich połozyc kafelki z gresu na kleju elastycznym. Słyszałem że nie powinno kłaść kafelek w okresie jesiennym, że beton jest wilgotny i kafelki mogą później odchodzic. Proszę o radę czy mogę położyc je teraz czy lepiej czekać do wiosny

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 października 2008, 17:53

Jasne, że lepiej kłaść w komfortowych warunkach w lecie, lub na wiosnę. Jednak istnieją kleje, które można wykorzystać nawet w tych warunkach, które opisujesz, pamiętając jedynie o tym, aby po kładzeniu płytek zabezpieczyć je przed dodatkowym wpływem wilgoci np przykrywając folią itp. Na stronie Atlasa znajdziesz szczegółowe opisy klejów z podaniem normy, które spełniają. Znając symbol normy możesz bez trudu znaleźć odpowiedniki tego kleju innych producentów.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2010, 15:48

Najwygodniej ci będzie wiosną. Gres to świetne rozwiązanie, ja zakupiłam swój na http://plytki24.pl , mam już go dłuuuugo i do dziś prezentuje się świetnie!

Zgłoś | Cytuj | Link

7 czerwca 2010, 11:41

No popieram wiosna bądź wczesnym latem to najlepsza pora na położenie kafli na schodach.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

6 września 2011, 15:11

Wiosna i lato to w ogóle najlepszy czas na wykonywanie prac remontowo - budowlanych zewnętrznych jak i wewnętrznych, jesienią i zimą trzeba się skupić na odpoczynku ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 września 2011, 13:18

Zgadzam się z bobem... no jeśli jesień jest łaskawa tak jak w tym roku to również można dużo zrobić... ale kiedy są deszcze i nic więcej to jesień jest równie do niczego jak zima

Zgłoś | Cytuj | Link

21 września 2011, 15:23

Remontuje się w lato ponieważ są do tego warunki po prostu :)

Zgłoś | Cytuj | Link

22 września 2011, 08:41

No w sumie racja no zimą nikt dachu nie będzie robił :D

Zgłoś | Cytuj | Link

22 września 2011, 15:42

hee w sumie ale ja znam takich hardcorowców :D

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Balustrada na balkon Liczba postów: 23 Grupa: Schody i ba... Jeżeli szukacie firmy, która zajmuje się usługami z zakresu montażu i sprzedaży zabudów balkonów lub tarasów, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie...
  • Czy są płytki antypoślizgowe na schody? Liczba postów: 83 Grupa: Schody i ba... Oczywiście, że tak i do tego specjalnie zabezpieczone przed poślizgnięciem oprócz tego że są porowate.
  • schody drewniane Liczba postów: 187 Grupa: Schody i ba... u mnie pierwszy słupek przy schodach zamontowany jest na kotwach wkręcanych w podłogę, a sam słupek nawiercony od dołu i wsunięty na stalowy pręt – trzyma się m...
  • Schody spiralne Liczba postów: 161 Grupa: Schody i ba... mamy spiralne na poddasze i ogolnie jest ok, zajmuja malo miejsca i fajnie wygladaja, ale trzeba uwazac z noszeniem rzeczy – wasko i trzeba sie troche nagimnast...
  • płytki na schody wewnętrzne Liczba postów: 80 Grupa: Schody i ba... Jeżeli chodzi o schody zewnętrze, moim zdaniem jakieś porowate płytki będą jak najbardziej ok. Wewnątrz domu czy mieszkania jednak chętniej widziałabym np. tego...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20014 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 191

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >