rozpoczęcie budowy

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

26 kwietnia 2010, 02:24

Zgadzam sie: good 0 bad

biuro projektowe poznań

Ten post był edytowany przez Roman Lis dnia: 8 grudnia 2013, 01:05
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 czerwca 2010, 14:43

Jeśli planujesz budowę domu z drewna to polecam Ci Firmę Juhas znajdującą się przy drodze Bielsko-Biała Żywiec, w Rybarzowicach.Domy z Drewna
wykonane przez firmę Juhas to gwarancja dobrego i rzetelnego wykonania.
Firmę znajdziecie pod adresem:www.juhas.com.pl.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 listopada 2010, 00:48

Użytkownik Roman Lis napisał: Rozpoczęcie robót budowlanych można rozpocząć jedynie na podstawie ostatecznej decyzji o pozwoleniu na budowę. O zamierzonym terminie rozpoczęcia robót budowlanych, na które jest wymagane pozwolenie na budowę, inwestor jest zobowiązany zawiadomić organ nadzoru budowlanego oraz projektanta sprawującego nadzór nad zgodnością realizacji budowy z projektem, co najmniej 7 dni przed ich rozpoczęciem.

Ile czasu trwają te formalności? Bo planuje zacząć budowę na wiosnę i chcę wiedzieć kiedy muszę ostatecznie zdecydować się na projekt i zacząć załatwiać pozwolenia.

Drugie pytanie: a to nie jest tak, że nad zgodnością rezalizacji budowy z projektem nadzór sprawuje kierownik budowy? Bo czytałem tak gdzieś na forum i już się gubie.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2010, 00:16

widzę, że temat stanął w miejscu. A szkoda.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Domek letniskowy Liczba postów: 30 Grupa: Zanim wybud... A jeśli planujesz otwarcie ośrodka wypoczynkowego lub potrzebujesz zakwaterowania dla pracowników sezonowych? Zamiast inwestować w drogie budynki, postaw na kon...
  • Praca dla Kosztorysanta Liczba postów: 10 Grupa: Zanim wybud... W takim razie jeżeli przyszedł moment na zmianę pracy, jednak chcielibyście do tego podejść w odpowiedni sposób sprawdzając sobie różne możliwości zawodowe i te...
  • podatki i oplaty lokalne Liczba postów: 14 Grupa: Zanim wybud... Jak najbardziej jeśli prowadzimy własną działalność to ja również jestem zdania, że coraz więcej na sam temat podatków powinniśmy wiedzieć. Jak dla mnie bardzo....
  • Budowa domu ,a działka rolna? Liczba postów: 22 Grupa: Zanim wybud... Ostatnio natknąłem się na ofertę, która może zainteresować osoby szukające też na swoją działkę i czas budowy przygotowaną przez firme Amigo. To producent, któr...
  • Kosztorys Liczba postów: 16 Grupa: Zanim wybud... Z pomocą jakiego programu wykonujecie takie kosztorysy? Nie ma znaczenia czy prowadzicie firmę jednoosobową budowlaną, jesteście architektami, czy pracujecie w....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19849 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 236

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >