smog wylecial z bajki

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

31 stycznia 2017, 15:41

Zgadzam sie: good 0 bad

Styczeń no i smog w natarciu. Mam sasiadow ktorzy totalnie zadymiają okolice, mimo ze mieszkam w malej miescowosci, górzystej to nie mogę zima cieszyc się dobrym, czystym powietrzem. No az mnie trafia. Nie wiem jak sobie z nimi radzic, jak przekonać? Nie chce tez siegac po radykalne rozwiązania typu zgłoszenie tego procederu, to w końcu sasaedzi. Poradzcie cos?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 stycznia 2017, 15:44

Można ich zglosic do odpowiednich sluzb, niech przyjada zbadają zanieczyszenie powietrza z ich komina i będzie kara. Glowny winowajca to piecuch, palenie smiecami i bardzo zlej jakości wegiel a przecież można spalac czysto – mam sredniej generacji kociol z podajnikiem i wegiel sztygar - EKOGROSZEK. Zyzycie 5 workow w mrozy i czysty, przezroczyty wegiel z komina. Można!Do wymiany kotla nawet nasze szacowne państwo chce doplacac. W ministerstwie w gmninach sa na to srodki trzeba się pofatygować.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 lutego 2017, 13:50

Po co wogóle palić? Można ogrzewać za darmo energią elektryczną z fotowoltaiki.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lutego 2017, 14:22

jasne fotowotanika. Trochę realizamu, pana pomysły to może za 20-30 lat się urzeczywsitnia. Poki co wegiel daje nam ie tylko energie elektryczna ale i cieplo. No ale wegiel przezdewszystkim musi mieć odpowednie paramtery i kaooryczosc – sztygar jest w porzadku. Tez popelnilem kilka bledow w mojej historii wyboru wegla. Spieklem się pary razy zostając ze spora dostawa wegla który za chiny nie chciał się palic, to była jakas mokra maz nie wegiel , w dodatku pol n apol z kamieniami. Madry Polak po… teraz wiem za co place. Wegiel na poziomie.
A i jeszcze zamiast straszenia i nasylania sluzb jest jeszcze sila perswazji, pomoc… po to by zylo nam sielepiej w czystympowietrzu :)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lutego 2017, 14:51

Jak wszyscy będą dalej tkwić w przeszłości, to się nic nie zmieni! Do odważnych świat należy. Produkcja energii elektrycznej na sprzedaż się nie opłaca, ale na własny użytek już tak.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2017, 18:26

fotowoltaika tak, tylko potem trzeba czymś jeszcze mądrze ogrzać dom. fotowoltaika + pompa cipeła + ogrzewanie podłogowe. taniej się po prostu nie da.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 grudnia 2018, 00:32

Ekologiczny dom niestety wymaga sporych nakładów finansowych, dlatego warto wcześniej wszystko dokładnie sobie przeliczyć. Jeżeli będziecie chcieli równiez zawalczyć ze smokiem w swoim domu to warto pomyśleć nad oczyszczaczem powietrza który będziesz mógł kupić również w naszym sklepie https://www.mwp.biz.pl w którym znajdziesz ich szeroki wybór w fajnych cenach i do tego zawsze sprawna realizacja zamówienia. Zapraszamy do zakupów :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Can Assignment Helper Save Time for University Wor... Liczba postów: 1 Grupa: Ekologiczny... Managing university workload can feel overwhelming, especially when deadlines, exams, and personal tasks all come together. Many students look for smart ways to...
  • Biuro nieruchomości Tarnów Liczba postów: 6 Grupa: Ekologiczny... Użytkownik jevimufewiwe napisał: Brzmi jak coś, co może się przydać osobom z okolic Tarnowa, zwłaszcza jeśli ktoś myśli o kupnie, sprzedaży albo wynajmie nieruc...
  • energooszczędność = trzymanie ciepła Liczba postów: 4 Grupa: Ekologiczny... Wbrew pozorom jest na to bardzo proste rozwiązanie opracowane przez Schuco. Mowa tutaj o systemach wentylacji zintegrowanych z oknami aluminiowymi lub PVC o świ...
  • budowa domu szkieletowego Liczba postów: 7 Grupa: Ekologiczny... Cieszę się, że pytasz o komfort cieplny domów! Jeśli szukasz solidnych rozwiązań, polecam odwiedzić https://nullsbrawls.net.pl/ – to świetne źródło, gdzie znajd...
  • Ekologiczne materiały Liczba postów: 44 Grupa: Ekologiczny... Enhance team cohesion with business shirts with logo. Crafted from breathable fabrics, these shirts deliver quality and comfort throughout the workday. Ideal fo...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20799 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 183

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >