Czy ktoś się orientuje.

« Powrót do grupy: Przepisy prawne

13 lipca 2019, 09:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,

Mam zamiar kupic dzialke/uzytek zielony, do ktorego jedyna droga to droga lesna 1.5km. Droga przynalezy do lasu tak bynajmniej wynika z geoportal , biegnie wzdluz uzytkow zielonych jednak w lesie. Poniewaz droga nie jest uzywana zarasta mlodymi drzewami , moje pytania to
czy moge oczyscic droge i zasypac kamieniami na wlasna reke? Czy jest to zwiazane z kara pieniezna?
Kto jest odpowiedzialny za uporzadkowanie/udroznienie tej drogi ? Jezeli Nadlesnictwo/ Lasy Panstwowe jaka jest szansa podjecia jakichkolwiek dzialan przez aparat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 lipca 2019, 13:34

Prawo leśne (bo tu takie będzie mieć zastosowanie) jest dość skomplikowane, więc radzę popytać specjalistów w tym zakresie. Ja, jak nie mogłam się dogadać z Lasami Państwowymi o odszkodowania łowiecki to zwróciłam się o pomoc do radcy prawnego - pani Magdaleny Adamczewskiej - http://www.adamczewska.com.pl/ i to było najlepsze co mogłam zrobić. Jest to specjalistka od prawa łowieckiego i prawa leśnego, lepiej zna wszystkie przepisy niż pracownicy LP, dzięki czemu szybko udało się jej uzyskać to co mi się należało. Na pewno Tobie tez będzie w stanie pomóc.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 czerwca 2024, 06:29

Among Us Online - At any time during the game, players can call an emergency meeting or report a dead body.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 czerwca 2024, 06:30

Among Us Online - The player with the most votes is ejected from the game, whether they are an impostor or not.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2025, 11:45

The interface of Dooflix APK
is minimal yet functional. Upon launching the app.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Odszkodowanie Liczba postów: 117 Grupa: Przepisy pr... Nie wiem skąd jesteś, ale z mojej strony mogę dodać, że wsparcie na żywo oraz zdalnie oferuje Kancelaria Odszkodowawcza odszkodowaniepowypadku.pl Powodzenia!!
  • Bezpieczna umowa budowlana Liczba postów: 5 Grupa: Przepisy pr... Przed przystąpieniem do budowy domu i jedna i druga strona powinna mieć wszystko ustalone czarno na białym najlepiej z pomocą odpowiedniej dokumentacji. Tylko w...
  • Serwis tworzyw Liczba postów: 2 Grupa: Przepisy pr... Tworzywo sztuczne https://www.tworzywa.pl/ to teraz jeden z najczęściej wykorzystywanych surowców. Jest dostępne w każdym domu, firmie, jednostce samorządowej,....
  • Zasiedzenie nieruchomosci - prosze o informacje. Liczba postów: 12 Grupa: Przepisy pr... Cześć, od ponad 20 lat mieszkam w starym domu po moim wuju. Po jego śmierci nikt z rodziny nie chciał się tym zajmować, więc wprowadziłem się, zacząłem remonty,...
  • profesjonalne biuro rachunkowe Liczba postów: 100 Grupa: Przepisy pr... A wtedy też dla takiego biura rachunkowego czy jakiejkolwiek firmy realizującej usługi księgowe, niezbędne jest ubezpieczenie OC zawodowe. Przykład jest na ubez...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19919 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 236

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >