Nielegalny zapis w umowie z developerem

« Powrót do grupy: Przepisy prawne

25 lutego 2019, 16:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy zapis w umowie o roboty budowlane jest legalny :
"Strony zgodnie ustalaja, iż zamawiający nie jest uprawniony do żądania upoważnienia przez sąd do wykonania jakiejkolwiek części robót w razie zwłoki wykonawcy, przez co wyłączają stosownie artykuły. 480 k.c." ?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 marca 2020, 12:29

Jeżeli ktoś z was szuka zaufanej firmy do takich działań jak : odwodnienie wykopów, zabezpieczenie i roboty budowlane to polecam z całą pewnością firmę http://priz.pl/uslugi.html. Warto wejść na ich stronę i zapoznać się z całą ofertą.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 grudnia 2024, 17:27

Przypadków, kiedy developerzy naginają prawo jest bardzo wiele. Dlatego przy podpisywaniu umów zawsze warto skorzystać z pomocy prawników - adwokatów, radców prawnych. Przy olbrzymich kosztach nieruchomości, dobra porada jest bezcenna a kosztuje niewiele.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 marca 2025, 22:23

Jako Ogólnopolska Agencja Nieruchomości, niestety dość często spotykamy się z niedozwolonymi zapisami w umowach, głównie deweloperskich. Dlatego często korzystamy korzystamy z usług i pomocy sprawdzonych prawników.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 marca 2025, 18:08

Jeśli zastanawiacie się jaka Pomoc prawna w sprawach alimentacyjnych będzie najlepsza to polecam skontaktować się z adwokatem, który ma doświadczenie w sprawach alimentacyjnych. Adwokat pomoże zarówno w ustaleniu wysokości alimentów, jak i w dochodzeniu ich od dłużnika.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Odszkodowanie Liczba postów: 117 Grupa: Przepisy pr... Nie wiem skąd jesteś, ale z mojej strony mogę dodać, że wsparcie na żywo oraz zdalnie oferuje Kancelaria Odszkodowawcza odszkodowaniepowypadku.pl Powodzenia!!
  • Bezpieczna umowa budowlana Liczba postów: 5 Grupa: Przepisy pr... Przed przystąpieniem do budowy domu i jedna i druga strona powinna mieć wszystko ustalone czarno na białym najlepiej z pomocą odpowiedniej dokumentacji. Tylko w...
  • Serwis tworzyw Liczba postów: 2 Grupa: Przepisy pr... Tworzywo sztuczne https://www.tworzywa.pl/ to teraz jeden z najczęściej wykorzystywanych surowców. Jest dostępne w każdym domu, firmie, jednostce samorządowej,....
  • Zasiedzenie nieruchomosci - prosze o informacje. Liczba postów: 12 Grupa: Przepisy pr... Cześć, od ponad 20 lat mieszkam w starym domu po moim wuju. Po jego śmierci nikt z rodziny nie chciał się tym zajmować, więc wprowadziłem się, zacząłem remonty,...
  • profesjonalne biuro rachunkowe Liczba postów: 100 Grupa: Przepisy pr... A wtedy też dla takiego biura rachunkowego czy jakiejkolwiek firmy realizującej usługi księgowe, niezbędne jest ubezpieczenie OC zawodowe. Przykład jest na ubez...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19883 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 216

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >