Świąteczny karp

« Powrót do grupy: Przepisy kulinarne

16 grudnia 2013, 09:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak przygotowujecie karpia, aby był smaczny i ładnie wyglądał?

Ja robię to tak: odcinam rybie głowę, rozcinam, patroszę, obskrobuję (oczywiście łuska do portfela :D), ucinam płetwy i ogon. Następnie Nacieram solą i dokładnie wypłukuję. Gdy śluz zejdzie, kroję rybę na kawałki mniej więcej równej wielkości. Na patelni rozgrzewam olej, rybę solę, obtaczam w mące, jajku i bułce i smażę na wolnym ogniu. Na końcu smaruję karpia odrobiną masełka i gotowe.

Smakuje bardzo dobrze, ale tak samo przygotowany karp, przez kilka ostatnich lat, może się znudzić ;P

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 marca 2014, 10:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Trzeba będzie spróbować na święta w grudniu ten sposób robienia karpia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 lutego 2015, 22:24

Zgadzam sie: good 0 bad

ja nie lubię karpiów, i nie jem ich nawet na wigilię.. jest mnóstwo lepszych ryb :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19164 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 239

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >