jak zrobić dobre ciasto na pizze?

« Powrót do grupy: Przepisy kulinarne

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3

19 grudnia 2017, 10:59

Zgadzam sie: good 0 bad

Mąka to sekret dobrej pizzy;) Włosi używają mąki typu 00. Ja taką kupuję w Carrefour. Do tego woda (o temperaturze pokojowej), oliwa, sól, drożdże.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 marca 2019, 08:31

Zgadzam sie: good 0 bad

A wiecie, że do ciasta na pizzę dodaje się niewielką ilość drożdży? Ja kiedyś myślałam, że to typowo drożdżowe ciasto.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 maja 2020, 20:44

Zgadzam sie: good 0 bad

Trzeba mieć odpowiedni piec, najlepiej z szamotu i opalany drzewem, żeby uzyskać najlepszy smak, jak od Włocha. W domu to nieosiągalne, więc zamiast samodzielnie eksperymentować, zamawiam prawdziwą włoską pizzę przez Roomservice z dostawą do domu. Jest sos z pomidorów pelati, mozarella di bufala i świeże owoce morza.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lutego 2021, 12:14

Zgadzam sie: good 0 bad

Matko, ile fajnych przepisów. Muszę podchwycić kilka i spróbować u siebie. Moja pizza wychodzi smaczna, ale szału nie ma jeśli chodzi o ciasto własnie :/ dzięki za inspirację kochani!

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2021, 11:53

Zgadzam sie: good 0 bad

Podobno kluczem jest to, żeby leżało przez minimum 24h

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3


Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19127 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 131

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >