Beton architektoniczny

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

13 września 2016, 11:40

Zgadzam sie: good 0 bad

Płyty betonowe ścienne tzw. beton architektoniczny sprawdzają się doskonale jako okładziny ścienne w nowoczesnych
pomieszczeniach mieszkalnych i biurowych jako beton dekoracyjny.
Niezwykła wytrzymałość mechaniczna przy minimalnej grubości to cecha wyróżniająca nasze
płyty wśród wielu innych.
Właśnie lekkość płyt FASADA PANEL decyduje o ich szerokim zastosowaniu i łatwości montażu
we wnętrzach nawet na konstrukcji lekkich ścian działowych.
Nie potrzebują specjalnie wytrzymałych podłoży i belek nośnych.
Płytę można przyklejać do ścian ogólnie dostępnymi klejami budowlanymi lub przykręcać do
ścian i konstrukcji lekkich specjalnie dedykowanymi wkrętami. Kolejnym sposobem
montażu dekoracyjnego jest nawiercanie płyty i przykręcanie jej ozdobnymi śrubami.

FASADA PANEL to także największy na rynku polskim format płyt z betonu dekoracyjnego 12 00x2 400mm
Stosowanie płyt FASADA PANEL we wnętrzach zapewni komfort osobom posiadającym uczulenia
(alergie) na pyłki PP oraz grzyby i pleśnie, gdyż płyty nie zawierają włókien sztucznych a na ich powierzchni
nie rozwijają się drobnoustroje chorobotwórcze.
Jest produkowana tylko z surowców naturalnych.
FASADA PANEL to płyty betonowe dekoracyjne w kilku atrakcyjnych kolorach. Oprócz koloru szarego posiadamy również płyty w kolorze
Antracytu i ceglastym

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 września 2016, 09:32

Beton jest właśnie mega fajny i trwały przede wszystkim. Na pewno to alternatywa dla płytek, standardowej elewacji i tym podobnych rzeczy. U mnie np. do kuchni beton i na ewelację dostarczała firma http://www.btb-radzymin.pl/ co się okazało strzałem w 10 normalnie. Efekt na rapwdę mega przyjemny dla oka.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 września 2016, 11:49

Beton architektoniczny to bardzo ciekawa propozycja w kwestii aranżacji, wykończenia ściany jeżeli zależy nam na niebanalnym i trwałym rozwiązaniu. Podobnie w przypadku cegły lub kamienia ozdobnego, akurat tutaj możemy pomóc na Dekoracjewnetrz.eu gdzie znajdziecie tego typu ozdoby i dekoracje ścienne.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2016, 14:06

Ale przecież beton to uniwersalny materiał jest, chociażby możecie sobie to wybrać w formie takich surowych płyt, no albo w formie płyt 60x60 centymetrów LUNA. To są takie białe płyty, z wgłębieniami i wypukłościami. Do montażu w nowoczesnych aranżacjach chyba bardziej :)

Zgłoś | Cytuj | Link

8 października 2016, 19:46

Jola85 a mogłabyś pokazać o co chodzi dokładnie, bo jakoś moja wyobraźnia szwankuje :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 48 Grupa: Wykańczamy... Fajnie wygląda oferta Energycool, jeśli ktoś myśli o klimatyzacji czy nowoczesnych systemach chłodzenia. Strona jest przejrzysta, pokazują produkty i rozwiązani...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 26 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • Jakie kotły na paliwo stałe najlepsze? Liczba postów: 8 Grupa: Wykańczamy... Zmiana tradycyjnych kotłów CO na palniki pelletowe to rozwiązanie, które zapewnia wyższą efektywność grzewczą oraz mniejsze koszty użytkowania. Zmniejsza także....
  • Ogrodzenie Liczba postów: 147 Grupa: Wykańczamy... Wynajem ogrodzeń tymczasowych to rozwiązanie, które cieszy się coraz większą popularnością zarówno wśród firm budowlanych, organizatorów wydarzeń, jak i osób pr...
  • gdzie kupić firany i zasłony Liczba postów: 196 Grupa: Wykańczamy... Jeśli szukasz inspiracji do stworzenia pięknych dekoracji okiennych, warto zwrócić uwagę na propozycje firany Kurnik. Marka ta oferuje szeroki wybór estetycznie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20489 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 267

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >