taki blat wydaje mi sie zbyt cięzki, ale może jestem przyzwyczajona dla klasycznego wnętrza w którym sie nie eksperymentuje :D za to kolorystyka tego drewna bardzo mi się podba. Mam podobny kolor na podłodze z baltic wood, drewno jest świetne, trzyma sie przez długie lata.
offline ewka_so majster 
                 | 
												
						 | 
					
| 
						 | |
| Reklamy Google | |
Gość: olgava praktykant  | 
												|
| Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 31 maja 2016, 15:51 | |
| 
						 | |
| Reklamy Google | |
offline taddi majster 
                 | 
												|
| Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 31 maja 2016, 15:51 | |
| 
						 | |
offline Ekspert Schodów KAMEX inżynier 
                 | 
												
						 Granit też świetnie nadaje się na blaty kuchenne :) Ma ciekawą kolorystykę i wzornictwo, a dzięki różnym procesom technologicznym można uzyskać różną strukturę granitu :) Do tego jest bardzo wytrzymały :)  | 
					
| 
						 | |
Gość: Olaffferdd praktykant  | 
												
						 Tak, blaty kamienne są ciężkie, ale zdecydowanie wszystko rekompensują przy tym jak się z nich korzysta podczas pracy w kuchni. Dodatkowo, jeśli lubisz gotować to z pewnością masz tak, że czasem coś niechcący chlapnie. Blat z granitu bez problemu da się wyczyścić z każdego zabrudzenia, poza tym, prosze...sam styl i możliwość wyboru w kolorach jest dla mnie ogromnym plusem. Popatrz sobie jak takie blaty wyglądają w wykonaniu dobrego kamieniarza - http://www.lotowski.pl/blaty-granit-marmur  | 
					
| 
						 | |
| Reklamy Google | |
Gość: Eliza21 praktykant  | 
												|
| Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 31 maja 2016, 15:50 | |
| 
						 | |
offline Doro-zen majster 
                 | 
												|
| Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 31 maja 2016, 15:50 | |
| 
						 | |
offline joanna_m praktykant 
                 | 
												
						 W mojej kuchni natomiast idealnie sprawuje się blat z kamienia naturalnego. Taki wybór, bo chcieliśmy zdecydować się na coś solidnego, trwałego i odpornego na uszkodzenia. Nie wiem czy wiecie, ale bezpośrednio na takim blacie możemy kroić, siekać, czy ubijać tłuczkiem mięso. Można także na nim stawiać gorące garnki i naczynia - gdy o tym czytałam to bardzo mnie to zaskoczyło, ale ja w mojej kuchni staram się unikać takich sytuacji, bo jednak wolałabym cieszyć się tym pięknym blatem jak najdłużej. Właśnie przed chwilą znalazłam ciekawy tekst na temat blatów kuchennych, wkleję Wam link - https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/aranzacje/ blat-kuchenny-182.html. Mam nadzieję, że ten tekst Was zaciekawi.  | 
					
| 
						 | |
offline Vocco.pl inżynier 
                 | 
												|
| 
						 | |
Gość: Ksim praktykant  | 
												
						 Dla mnie najbardziej elegancko jednak wyglądają blaty granitowe: http://www.dario-stone.pl/realizacje/blaty-ku chenne/  | 
					
| 
						 | 

                
                
