Budowa altany

« Powrót do grupy: Ekspert prawa budowlanego

29 lipca 2016, 10:31

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
Chciałabym postawić altanę o wymiarach 4,8m x 3,5m z zabudowanymi do połowy bokami w odległości ok. 80 cm od granicy działki sąsiedniej. Moja działka (podwórko) ma szerokość 11 metrów. Działka sąsiadująca jest niezabudowana.. całkowicie zarośnięta krzakami. Wcześniej na miejscu altany stał murowany budynek gospodarczy co jest uwzględnione na mapce. Czy na mocy "nowych" przepisów budowlanych mogę dokonać tylko zgłoszenia budowy i czy starostwo może zarzucić mi brak odpowiedniej odległości od granicy działki sąsiedniej?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Usytuowanie kontenera handlowego przy granicy dzia... Liczba postów: 13 Grupa: Ekspert pra... Jeśli szukasz nowoczesnej i ekonomicznej alternatywy dla tradycyjnych lokali usługowych, warto zwrócić uwagę na kontenery handlowe. To świetna opcja dla startuj...
  • Droga pożarowa Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Natknąłem się na system METRUM i muszę przyznać, że to ciekawe rozwiązanie do tworzenia mobilnych przestrzeni magazynowych czy tymczasowych dróg: https://drogit...
  • DZIAŁKA ROLNA – STATUS - PODATKI Liczba postów: 5 Grupa: Ekspert pra... Założenia: 1. Kupuję stare siedlisko na działce rolnej 4000m2 (0.4 ha) (bydynek gospodarczy + budynek mieszk do generalnego remontu) 2. Nie jestem rolnikiem –...
  • PRZEBUDOWA a ODBUDOWA ? Liczba postów: 18 Grupa: Ekspert pra... Może nie tylko język polski, ale również nasze prawo budowlane (z resztą nie tylko budowlane) jest całe mnóstwo takich absurdów a człowiek tylko traci nerwy prz...
  • Zmiana w prawie budowlanym o pozwoleniu na budowę Liczba postów: 5 Grupa: Ekspert pra... Jeżeli szukacie sprawdzonego sklepu internetowego z akcesoriami i kompleksowym wyposażeniem rolniczym, to polecam Wam sprawdzić stronę https://agrosam.eu/ , gdz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19858 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 251

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >