Budowa sklepu

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

10 kwietnia 2011, 09:56

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam serdecznie wszystkich.
Nie mogę nigdzie znaleźć bardziej odpowiedniego działu do mojego tematu.

Miałbym pytanie do szanownych forumowiczów, a właściwie prośbę o poradę.
Mam działkę 13 arową i chce na niej zbudować sklep. Rozmawiałem już wstępnie z kierownikiem budowy oraz projektantem. Opcje mam takie: wybudować od razu sklep (przemysłowy) lub budynek mieszkalny a potem go przekształcić w sklep. Co byście mi doradzili szanowni forumowicze ?? No i jak z planem jeżeli by to miał być sklep ? Czy lepiej kupić gotowy i żeby go projektant przekształcić na potrzeby mojej dzialaości i działki czy dać zaprojektować całość temu projektantowi ?? Może ktoś sie orientuje z cenami takich budynków ??

Serdecznie dziękuje za okazaną pomoc.
Herdzik

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 listopada 2013, 10:33

Co do internetowego sklepu to ja osobiście wybieram ehak24.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 października 2014, 10:18

W kwestii budowy sklepu, polecam zainteresowanie się produktami firmy ehak24.pl. Mają tanie liny stalowe, zawiesia etc.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 października 2014, 08:17

W kwestii budowy polecam sklep ehak24.pl. Oferują oni wszystkie niezbędne materiały do tego typu prac.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 listopada 2015, 07:36

Do wyposażenia sklepu na pewno będą potrzebne regały, lady itd. Bardzo dobrą ofertę takich mebli ma firma Meblant, ponieważ sprzedają meble on-line. Mają dzieki temu bardzo konkurencyjne ceny, a także dowóz na terenie całego kraju.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 stycznia 2017, 16:53

Przy planowaniu budowy trzeba pamiętać tez o tym, żeby znaleźć dobrego dostawcę materiałów budowlanych. Jeśli szukacie pustaków, bloczków betonowych itp. produktów , to warto skorzystać z usług tej firmy http://www.termat.pl/. Ja u nich kupowałem pustaki i prefabrykanty nietypowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 stycznia 2017, 23:49

Jasne, dobry dostawca materiałów jest wazny, ale też i firma geologiczna może odegrac niemałą rolę podczas budowy sklepu. Watrto więc nawiązać kontakt z http://www.geotest.biz.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

30 sierpnia 2017, 15:57

Wszystko zalezy czy w miejscowym planie na twojej dzialce mozna zbudowac sklep. Jesli mozna to zlec wykonanie projektu architektonicznego nie bedzie trzeba potem zmieniac w urzedzie przeznaczenia budynku. Jesli w planie jest zabudowa mieszkaniowa to trzeba zaprojektowac dom a potem starac sie o zmiane przeznaczenia.

Ten post był edytowany przez dreslerstudio dnia: 30 sierpnia 2017, 16:04
Zgłoś | Cytuj | Link

17 lipca 2018, 13:21

Ja przy budowie sklepu korzystałem z pomocy ekipy http://gresan.pl/ - świetnie się znaja na swojej pracy. Z łatwościa można sie z nimi dogadac. Odnajduja swietne materiały itd.Praca jest doskonale ogarnieta.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lutego 2019, 17:13

Nie mam za bardzo zdania w tym temacie. Nie będę w stanie pomóc.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• remont starego domu Liczba postów: 27 Grupa: Zanim wybud... Jak przymierzałam się do remontu elewacji, to trafiłam na temat płytek klinkierowych. Swoją drogą, nie zdawałam sobie sprawy, jak wiele możliwości daje ten mate...
  • Ile budowa domu Liczba postów: 94 Grupa: Zanim wybud... Koszt budowy domu to dziś naprawdę szeroki temat, bo dużo zależy od standardu, technologii i późniejszych kosztów utrzymania. Wiele osób skupia się tylko na bud...
  • reklama na granicy Liczba postów: 46 Grupa: Zanim wybud... Ostatnio miałem małą rozmowę z kolegą, który prowadzi własną firmę i mówił mi, jak bardzo przydatne są gadżety reklamowe w budowaniu marki. Opowiadał o swojej o...
  • Wycinka drzew! Liczba postów: 16 Grupa: Zanim wybud... Po wycince drzew zostaje zawsze problem z gałęziami i krzakami. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy, że można to wszystko sensownie zagospodarować zamiast wy...
  • Kosztorys Liczba postów: 17 Grupa: Zanim wybud... Podczas przygotowań do budowy domu wielu inwestorów sięga po program do kosztorysów budowlanych, bo znacząco ułatwia planowanie wydatków. Dzięki niemu można szy...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21061 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 410

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */