Cegiełka z gipsu budowalanego

« Powrót do grupy: Produkcja imitacji kamienia i cegiełek z gipsu

3 września 2017, 08:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Zacząłem interesować się odlewami z gipsu budowlanego w formach poliuretanowych. Używam do tego gipsu budowalnego (nie przeszkadza mi że szybko wiąże) firymy 'Dolina Nidy'. Ale zastanawiam się czy nie lepszy był by może firmy Knauf. Problem mam taki że nie mogę Sb wymyśleć sposoby na ich suszenie, bo po 10 min odlewy nadają się do wyciągnięcia (bez jakich kolwiek problemów) ale one dalej schnąć muszą najlepiej w pozycji 'stojącej' ale pozostają lekko szare. Czy jest ktoś w stanie mi poradzić jak dokładnie suszyć i jak długo?
Próbowałem farbić je pigmentem wlewając go do wody, kolor wyszedł ale nie taki jak bym chciał, woda była krwisto czerwona ale cegiełka wyszła lekko czerwona. Czy to normalne że kolor blednie po dodaniu gipsu budowlanego firmy DN? Czy coś jakieś lepsze i nie droższe sposoby do farbowania?
Mogę pokazać zdjcia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Aby dodać post, należy się zalogować.

Ostatnio na forum

• Gdzie kupić porządne akcesoria kuchenne Liczba postów: 10 Grupa: Aranżacja k... To są odpowiednie rozwiązania - https://www.amart.pl/ Kwestia ich dopasowania do oczekiwań. Jak to widzicie? Macie doświadczenia? Jak to poukładać?
  • gotowanie Liczba postów: 16 Grupa: Zapytanie.p... Tradycyjne potrawy wymagają cierpliwości i znajomości właściwych proporcji. Warto sprawdzić przepis na gołąbki, aby dowiedzieć się, jak długo należy je gotować....
  • Pracownik drogowy - budowa, remonty i konserwacja... Liczba postów: 1 Grupa: Praca O pracodawcy: Naszym klientem jest firma związana z branżą budowlaną, specjalizująca się w budowie i modernizacji dróg ekspresowych, autostrad oraz pasów starto...
  • Ogrzewaj tanio, ekologicznie i komfortowo Liczba postów: 3 Grupa: OPP-ogrzewa... Ekologiczne ogrzewanie wcale nie musi być drogie. Kotły pelletowe to inwestycja, która szybko się zwraca. Dodatkowo pozwala spełniać wymagania dotyczące emisji....
  • Inwestycja w mieszkanie na wynajem Liczba postów: 20 Grupa: Inwestowani... Hmm... raczej kiepski moment. Ceny wyśrubowane, mieszkań rekordowo dużo, ludzie mają wybór. Ciężko wykręcić dobry wynik na najmie, więc nie wiem... Są dużo leps...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20123 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 177

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >