Cegiełka z gipsu budowalanego

« Powrót do grupy: Produkcja imitacji kamienia i cegiełek z gipsu

3 września 2017, 08:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Zacząłem interesować się odlewami z gipsu budowlanego w formach poliuretanowych. Używam do tego gipsu budowalnego (nie przeszkadza mi że szybko wiąże) firymy 'Dolina Nidy'. Ale zastanawiam się czy nie lepszy był by może firmy Knauf. Problem mam taki że nie mogę Sb wymyśleć sposoby na ich suszenie, bo po 10 min odlewy nadają się do wyciągnięcia (bez jakich kolwiek problemów) ale one dalej schnąć muszą najlepiej w pozycji 'stojącej' ale pozostają lekko szare. Czy jest ktoś w stanie mi poradzić jak dokładnie suszyć i jak długo?
Próbowałem farbić je pigmentem wlewając go do wody, kolor wyszedł ale nie taki jak bym chciał, woda była krwisto czerwona ale cegiełka wyszła lekko czerwona. Czy to normalne że kolor blednie po dodaniu gipsu budowlanego firmy DN? Czy coś jakieś lepsze i nie droższe sposoby do farbowania?
Mogę pokazać zdjcia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Aby dodać post, należy się zalogować.

Ostatnio na forum

• wakacje Liczba postów: 12 Grupa: Zapytanie.p... Wyspy Zielonego Przylądka to doskonały wybór dla osób szukających egzotycznej destynacji z dala od tłumów turystów. To idealne miejsce, by połączyć relaks na bi...
  • Ubiquiti UniFi U6-Mesh-Pro - Your Thoughts on Perf... Liczba postów: 1 Grupa: internet an... Hey everyone! I’ve recently been exploring the Ubiquiti UniFi U6-Mesh-Pro and I’m curious to hear what others think about this device. The U6 Mesh promises high...
  • Potrzebuję rady Liczba postów: 7 Grupa: Zapytanie.p... Jeśli szukasz sprawdzonej firmy, która kompleksowo podejdzie do Twojego projektu, to mogę z czystym sumieniem polecić Cadela Project. Miałem okazję z nimi wspó...
  • gotowanie Liczba postów: 11 Grupa: Zapytanie.p... Jeżeli poszukujecie miejsca, w którym można odnaleźć inspiracje kulinarne oraz informacje o restauracjach w Polsce, to warto zajrzeć na witrynę smakuje.com.pl ....
  • Ogrzewaj tanio, ekologicznie i komfortowo Liczba postów: 2 Grupa: OPP-ogrzewa... Ciekawy temat, sam przez to przechodziłem. Szukałem czegoś, co pozwoli połączyć wygodę użytkowania z realną oszczędnością. W końcu zdecydowałem się na ogrzewani...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19687 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 229

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >