Cegła czy tapeta do salonu

« Powrót do grupy: Najnowsze trendy

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

4 kwietnia 2015, 15:34

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja wolę gładkie ściany, niż jakieś faktury, można wtedy bardziej poeksperymentować z dodatkami, z wzorami na tapicerce, na tkaninach. W ogóle, to zamiast tapet można pokusić się też o skorzystanie z szablonów malarskich. Tutaj mają ciekawe wzory, np. w stylu skandynawskim: http://stencils.pl/. Naprawdę świetnie się to prezentuje, a jaj zechcemy sobie wnętrze odświeżyć, nie musimy zrywać tapety ;). Super sprawa.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 kwietnia 2015, 15:37

Przepraszam za literówkę, miało być oczywiście "jak" :).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 kwietnia 2015, 08:22

Eksperymentować z fototapetą można np w pokoju dziecka,gdzie faktycznie mamy duże pole manewru,w salonie trzeba dobrać rozsądnie taką aranżację i tynk strukturalny również wydaje mi się być bardzo dobrym pomysłem.

www.MeblezKrakowa.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

8 kwietnia 2015, 09:07

Ja tam wolę cegłę, tapet nie lubię. Ale to oczywiście kwestia gustu. Jestem tego samego zdania co Marciniak - jedna ściana z cegły na pewno będzie dobrze wyglądać, bo wszystkie cztery to sobie nie wyobrażam:)

Zgłoś | Cytuj | Link

10 kwietnia 2015, 11:39

Ja lubię cegłę! Ale taką prawdziwą, skuty tynk i pomalowany na biało. Tylko zastanawiam się teraz czy to malować wałkiem czy jakimś pędzlem? Na stronie http://www.ciechanowski.pl/ widziałem duży wybórr akcesoriów malarskich, poradzicie które wybrać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 kwietnia 2015, 10:36

A może zamiast wszechobecnej tapety zastosować sztukaterię - panele dekoracyjne 3D panele ścienne czy listwy ścienne ? Idealnie komponują się z cegłą, kamieniem czy drewnem. Warto z nimi łączyć inne dekoracje i ozdoby - lustra, obrazy. Wpisują się w każde wnętrze, od klasycznych po nowoczesne, dzięki różnorodności kształtów. Tworzą przestrzenie na ścianie, w bardzo efektywny sposób ja dekorują, nadają stylu i elegancji.
Pomalowane na ulubione kolory sprawią, że wnętrze nabierze indywidualnego charakteru.

Ten post był edytowany przez Ekspert Sztukaterii WMB dnia: 14 kwietnia 2015, 10:36
Zgłoś | Cytuj | Link

17 kwietnia 2015, 19:33

Jeśli wybierasz cegłę to radzę dać ją tylko na jedną ścianę, albo tylko fragment ściany. Cegła jest też bardziej wymagająca jeśli chodzi o sprzątanie ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 kwietnia 2015, 12:51

Cegła lub kamień dekoracyjny czy tynk strukturalny na jedną ze ścian,to moim zdaniem bardzo dobry,ciekawy pomysł i tym sposobem będziesz miął fajnie ozdobiony salon,zamiast iść w kiczowatą tapetę.

Pozdrawiam www.SprytnyMajsterkowicz.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

20 października 2015, 12:39

A może naturalny kamień ? Ma ciekawszą kolorystykę i wzornictwo :) I na pewno będzie pasował do każdej aranżacji. A czy to będzie granit, marmur czy piaskowiec wszystko zależy od was :) U nas znajdziecie różnorodne rodzaje kamienia :)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 października 2015, 12:34

Tutaj jestem zwolennikiem cegły lub kamienia dekoracyjnego,uważam że będą prezentować się o niebo lepiej niż fototapeta na ścianach w naszym salonie.

wwww.MebleJeziorny.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 17 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Meble tapicerowane Liczba postów: 203 Grupa: Najnowsze t... Tak sobie myślę, że nie każdy od razu wie, jak dopasować meble na wymiar do konkretnego pomieszczenia. A tu ważne są proporcje, kolory i funkcjonalność. Trafiła...
  • Metalowe Meble biurowe Liczba postów: 102 Grupa: Najnowsze t... Metalowe szafki charakteryzują się wyjątkową trwałością, co czyni je niezwykle funkcjonalnym elementem wyposażenia w różnych miejscach pracy i instytucjach eduk...
  • kupno mebli Liczba postów: 2 Grupa: Najnowsze t... Jeżeli szukasz ciekawych rozwiązań np. do sypialni, to zajrzyj tutaj https://www.superszafy.pl/ Fajnym pomysłem jest łóżko z zabudową.
  • Podłoga Liczba postów: 130 Grupa: Najnowsze t... Superparkiet https://superparkiet.pl/ to jedna z czołowych firm w Polsce specjalizujących się w dostarczaniu najwyższej jakości podłóg. Dysponując czterema prof...
  • Które meble biurowe? Liczba postów: 648 Grupa: Najnowsze t... W czasie urządzania domowego biura wiele osób zastanawia się, czy krzesło na kółkach to dobry wybór. Ja też miałem wątpliwości, ale trafiając na ciekawy artykuł...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19802 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 155

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >