Czy umiecie ze sobą rozmawiać ?

« Powrót do grupy: Trudne tematy

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

1 sierpnia 2021, 19:41

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja to nigdy nie potrafiłem rozmawiać z innymi. Ogólnie to nawet rzadko kiedy wychodziłem z domu, później przez to zacząłem bać się innych ludzi, jak i opuszczania domu. Dlatego postanowiłem udać się do psychoterapeuty. Trafiłem do dr Dariusza Rudasia w Krakowie, który zajmuje się takimi przypadkami. Obecnie lepiej sobie radzę w kontaktach.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2021, 17:50

W problemach z komunikacją interpersonalną zapraszam do odwiedzenia http://www.spokojwglowie.pl

Ten post był edytowany przez Sandra1985 dnia: 7 października 2021, 17:53
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2021, 20:11

Pomocna może okazać się http://www.spokojwglowie.pl/jak-wyglada-terap ia-malzenska/

Zgłoś | Cytuj | Link

8 października 2021, 02:45

At last someone wrote something very important about such hot topic and it is very relevant nowadays.

נערות ליווי

Zgłoś | Cytuj | Link

21 grudnia 2023, 14:46

W takim przypadku przeważnie najlepszą opcją dla obu osób jest psychoterapia par Kraków. Warto się na nią zdecydować chociażby z tego względu, że szybko przynosi rezultaty.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 stycznia 2024, 11:29

Taka rozmowa z samym sobą jest zawsze najtrudniejsza, ponieważ to najtrudniej właśnie przed sobą przyznać się, że pojawia się jakiś problem. Bardzo często dotyczy to różnych zaburzeń psychicznych, które mają podłoże w wielu życiowych sytuacjach. Jeśli jednak uda się zauważyć problem, to powinniście zadbać o znalezienie odpowiedniego specjalisty. Skuteczna może okazać się np. terapia indywidualna kraków .

Zgłoś | Cytuj | Link

27 marca 2024, 22:20

Rozmawianie ze sobą jest istotną umiejętnością, którą można rozwijać pod okiem psychologa online, co zapewnia wygodny dostęp do profesjonalnego wsparcia bez konieczności opuszczania domu. Konsultacje z psychologiem online mogą pomóc w lepszym zrozumieniu siebie, co jest kluczowe dla efektywnej komunikacji wewnętrznej i radzenia sobie ze stresem czy lękami. Ponadto, regularne sesje z psychologiem online mogą skutecznie wspierać w kształtowaniu pozytywnych nawyków myślenia i budowaniu zdrowej relacji z samym sobą.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2024, 08:18

Nauka skutecznej komunikacji jest kluczowa dla budowania zdrowych relacji zarówno w życiu osobistym, jak i zawodowym. Istnieje wiele sposobów, aby poprawić umiejętności komunikacyjne, a psychoterapia może być jednym z nich. Psychoterapeuci specjalizujący się w terapii interpersonalnej mogą pomóc jednostkom i parom w rozwijaniu zdrowych wzorców komunikacyjnych. Poprzez terapię uczą technik skutecznej komunikacji, takich jak aktywne słuchanie, wyrażanie uczuć i potrzeb, oraz rozwiązywanie konfliktów w sposób konstruktywny. Psychoterapeuci jak https://psychoterapeuta-gdynia.com.pl/ często pomagają też w identyfikowaniu negatywnych wzorców komunikacyjnych, takich jak unikanie trudnych rozmów, agresja czy unikanie konfrontacji. Poprzez uświadamianie i praktykę, osoby uczą się, jak zastąpić te negatywne wzorce zdrowszymi strategiami komunikacyjnymi. Terapia może również pomóc jednostkom w radzeniu sobie z emocjami, które mogą utrudniać komunikację, takimi jak lęk czy gniew. Poprzez zrozumienie i zarządzanie tymi emocjami, osoby uczą się kontrolować swoje reakcje podczas rozmów. Jednak warto zauważyć, że terapia jest tylko jednym z wielu sposobów nauczenia się lepszej komunikacji. Często praktyka w codziennych sytuacjach i otwarta komunikacja z partnerem, rodziną czy współpracownikami również mogą przynosić pozytywne rezultaty. Istotne jest otwarte podejście i chęć do rozwoju osobistego w obszarze komunikacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2024, 16:49

Jeśli chcecie zrobić sobie detoks od alkoholu czy narkotyków polecam ośrodek terapii uzależnień pomorskie tam pracują najlepsi specjaliści, którzy pomogą wam wyjść z nałogów i was z tego wyleczą.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 kwietnia 2024, 17:13

valtrex tablets online

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Moda Liczba postów: 146 Grupa: Trudne tema... Jeśli zależy Wam na obuwiu, które łączy modny wygląd z wygodą, to Rieker będzie świetnym wyborem. To marka polecana osobom, które dużo chodzą i cenią sobie komf...
  • Ciąża i przygotowanie Liczba postów: 108 Grupa: Trudne tema... Remini Mod APK is an advanced AI-powered photo enhancement app that transforms old, blurry, or low-quality images into sharp, clear, and vibrant pictures. It us...
  • budowa domu - porady Liczba postów: 428 Grupa: Trudne tema... Jestem w trakcie budowy domu i niektóre kwestie zdecydowanie mnie przerastają. Obecnie zastanawiam się jaki grunt do powierzchni chłonnych wybrać. Kompletnie si...
  • jaki telefon? Liczba postów: 47 Grupa: Trudne tema... Reklam jest milion i każdy operator mówi, ze jest najlepszy, ale lepiej nie brać na chybił trafił. Warto wejść na porównywarkę gdzie jest ranking abonamentów te...
  • Porady biznesowe Liczba postów: 343 Grupa: Trudne tema... Jak prowadzisz firmę i zatrudniasz pracowników, stajesz się za nich odpowiedzialny. Pomyśl, czy nie warto się zdecydować na luxmed pakiet pracowniczy dla firm.....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19971 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 97

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >