Czym czyścić płytki?

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

12 października 2010, 10:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Co polecacie aby starannie uszczelnić połączenie płytek podłogowych i ściennych? Chodzi mi o to, aby podczas mycia chemicznymi detergentami nie dochodziło do uszkodzeń i odchodzenia fugi.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 października 2010, 10:43

Chciałabym troche bardziej sprecyzowane pytanie bo w temacie jest o czyszczeniu a w treści o uszczelnianiu i już się trochę pogubiłam :) Brudne fugi aby nie odeszły możesz czyścić szczoteczką do zębów przy użyciu roztworu amoniaku efekt jest zaskakujący a o fugę nie musisz się martwić napewno nie odejdzie. Oczywiście jak fugi będą czyste zmyj je obficie wodą

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 listopada 2010, 15:34

Co do uszczelnienia fugi i zabezpieczenia jej są dostępne takie impregnaty do fug. Niestety nie pamiętam jak się nazywały, ale jak spytasz np. w Leroyu to na pewno będą wiedzieli o co chodzi.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 listopada 2010, 13:28

No moim zdaniem można użyć zwykłego silikonu. Najlepiej jeśli będzie on bezbarwny gdyż nie będzie go widać. Z pewnością zapewni on dobre uszczelnienie.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 listopada 2010, 12:51

a moze jakies srodki od producentow plytek ?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 lutego 2011, 13:57

Mogę polecić Ci impregnat do fug SANN PROFI. Tworzy barierę dla wilgoci ,tłuszczu ,osadów rdzy i kamienia oraz powstawaniu pleśni.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 lutego 2011, 13:28

Można użyć sylikonu ale z czasem może okazać się niestabilny, więc lepiej nie ryzykować. Najlepsze są właśnie te impergnaty o których mowa powyżej.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2011, 08:36

Impregnaty rzeczywiście są najlepsze, impregnowałam płytki w łazience i kuchni na podłodze, ale zapomnieliśmy o tych na ścianie w kuchni i teraz widać róznicę. Poza tym czyszczenie i doprowadzenie do czystości jest duzo łatwiejsze w przypadku zaimpregnowanych płytek.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 marca 2011, 20:56

Zgadza się,dlatego kto chociaż raz używał takich środków ten wie ze są po prostu najlepsze i niezastąpione. Impregnacja płytek wcale nie jest trudna,a posłuży przez lata.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2011, 09:31

Silikon nie jest dobrym rozwiązaniem jeżeli chodzi o impregnację płytek podłogowych. Jak słusznie zauważyliście najlepszy do impregnacji będzie impregnat :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Pomysł na wakacje Liczba postów: 717 Grupa: Ciekawe pom... Kompleksowe przygotowania do sezonu żeglarskiego obejmują nie tylko prace przy kadłubie, ale przede wszystkim dokładny przegląd takielunku i instalacji pokładow...
  • Farby kolorowe dla alergików Liczba postów: 319 Grupa: Ciekawe pom... Ciekawe rozwiązania
  • Mieszkanie Liczba postów: 60 Grupa: Ciekawe pom... Koncepcja miasta 15-minutowego, czyli takiego gdzie wszystko masz w zasięgu pięciu minut piechotą, zyskuje popularność również w Polsce. Nowe osiedla coraz częś...
  • Dodatki do domu jako prezent ślubny? Liczba postów: 39 Grupa: Ciekawe pom... Słuchajcie, wczoraj miałam okazję rozmawiać z koleżanką, która właśnie planuje swój ślub. Mówiła mi, że szuka inspiracji na zaproszenia i ogólnie na całą papete...
  • Elementy urządzeń przemysłowych Liczba postów: 33 Grupa: Ciekawe pom... I recently tried Chicken Road Uzbekistan and found it quite entertaining. The gameplay is simple but keeps you engaged, especially with the rising multiplier fe...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20985 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 199

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */