Deszczówka na działce w zabudowie szeregowej

« Powrót do grupy: Domy szeregowe

6 kwietnia 2021, 07:19

Zgadzam sie: good 0 bad

działka jest przeznaczona pod zabudowę szeregową, ok. 75% działki będzie zabetonowane (liczone i same domy, jak i parking oraz ciąg pieszo-jezdny).
Nie ma dostępu do kanalizacji deszczowej tak więc trzeba jakoś zagospodarować wodę z działki - wie ktoś jak duże pojemniki na deszczówkę powinny być?
Deweloper wkopał jakieś ale ponieważ zastanawiamy się nad kupnem to mamy wątpliwości czy to jednak nie będzie za mało i nie będzie zalewało.
Nie wiem czy dobrze się orientujemy - ale one generalnie powinny być co najmniej takie by przyjąć największą ulewę? Czyli np. zakładając że spadnie 40l/m kw. i powierzchnia zabetonowanego terenu wynosi 2000 m kw. to powinny one być nie mniejsze niż 80 m3?
Czy jest tutaj jakiś błąd logiczny? jak duże one powinny być?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 sierpnia 2023, 10:48

Zgadzam sie: good 0 bad

Zastanawiasz się, jak zbierać deszczówkę w ekologiczny i oszczędny sposób? Polecam odwiedzić stronę Gizo zbiorniki https://gizozbiorniki.pl/ Znajdziesz tam wiele informacji i poradników na ten temat.

Ten post był edytowany przez doityourself dnia: 24 sierpnia 2023, 10:49
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Co sądzicie o domach szeregowych Liczba postów: 186 Grupa: Domy szereg... Facing challenging deadlines and difficult courses? Global Assignment Help has got you covered! The thousands of students in the UK who used to look up write my...
  • Rolnictwo Liczba postów: 192 Grupa: Domy szereg... Rzepak potrafi wymagać sporo uwagi w różnych etapach rozwoju, dlatego zastanawiam się nad skorzystaniem z doradztwa agronomicznego właśnie przy tej uprawie. Szc...
  • Altanka w ogrodzie Liczba postów: 71 Grupa: Domy szereg... ładne są, klasyczna drewniana altana zawsze się obroni. ja po postawieniu swojej wykończyłem wnętrze płytami MPB – zrobiłem z nich blat, półki i zabudowę. dzięk...
  • Dobra restauracja Liczba postów: 424 Grupa: Domy szereg... Polecam Wam wszystkim sprawdzić sobie stronę, na której znajdziecie ofertę restauracji Harem w Mielnie - pizza mielno , która oferuje różnorodne menu, w tym np....
  • Przeprowadzka Liczba postów: 133 Grupa: Domy szereg... Czy tylko ja mam wrażenie, że przy przeprowadzce zawsze pojawia się dwa razy więcej rzeczy niż człowiek pamiętał? Dlatego warto wcześniej rozejrzeć się za czymś...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21131 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 487

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */