offline artur27_ praktykant
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline PaulMak doświadczony
|
Jestem ciekawy, czy drzwi, zamieszczone na zdjęciu poniżej
trzeba uwzględniać na etapie projektu? Nigdy w domkach
jednorodzinnych nie spotkałem się z takimi, a bardzo mi
się podobają. Z drugiej strony, bardzo pasują do dużych
mieszkań w starych kamienicach. No, ale jeżeli budujemy
domoek typu dworek, to one jakoś mi tak pasują... |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline theme fachowiec
|
|
|
| |
offline drewbud fachowiec
|
moim zdaniem warto zamieścić na projekcie, zawsze to
większa pewność, że nic nie stanie później na drodze w
montażu |
|
| |
offline theme fachowiec
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline drewbud fachowiec
|
warto by drzwi były dopasowane do stylu domu, inaczej nie
prezentuje się to dobrze |
|
| |
offline theme fachowiec
|
Drzwi powinny być dostosowane do stylu całej stolarki jak i reszty domu. Oczywiście wielkość otworów drzwiowych i okiennych również powinna pasować wielkością do kubatury domu, bo jakoś nie widzę drzwi 270-ek od Hormanna w parterowej chatce. Poza tym jest tyle obecnie trendów, że producenci aż ciężko mają za wszystkim nadążyć (mam na myśli różne trendy w różnych miejscach kraju). Przykładowo firmy jak Wikęd mają po kilka kolorów / odcieni antracytu aby drzwi można było idealnie dopasować do okien, dachu, bramy garażowej czy co tam wymyśli sobie jeszcze Inwestor. |
|
| |
offline mazwoj fachowiec
|
Robią już nawet drzwi z krytymi ościeżnicami i
skrzydłem do samodzielnego pomalowania, aby jeszcze lepiej
dopasować drzwi do wystroju mieszkania: |
|
| |
Gość: freddy praktykant |
Bardzo dobrą firmą, która zajmuje się sprzedażą drzwi zewnętrznych i wewnętrznych oraz bram garażowych jest www.uni-plast.eu z Lubania w województwie dolnośląskim. Wszystkie drzwi w moim domu zakupiłem od nich i jestem z nich bardzo zadowolony. |
|
| |
offline theme fachowiec
|
Widzę Mazwoj, że aluminium jest wykorzystywane co raz chętniej w stolarce. O ile jest to element jak ościeżnica kryta z w/w przez Ciebie firmy czy ościeżnica aluminiowo-kompozytowa jak w Wikędzie to pół biedy. Poprawiają się parametry / walory użytkowe drzwi i koszty nie rosną aż tak mocno. W przypadku drzwi z płaszczem aluminiowym to cena znacząco podskakuje do góry i śmiało może wynieść 2-krotność ceny drzwi stalowych, a co najciekawsze parametry mogą być bardzo podobne. |
|
|
Drzwi wejściowe,wewnętrzne i bramy garazowe
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- system drzwi przesuwnych Liczba postów: 111 Grupa: Montujemy o... Użytkownik Gość: Miśka89 napisał: bardzo dobrej jakości drzwi mają tu [url]http://www.indeco.pl/ fajne modele za rozsądną cenę. Poza tym uważam, że doskonale s...
- jakiej firmy drzwi zewnętrzne woj. Opolskie? Liczba postów: 25 Grupa: Montujemy o... Jasne, że tak, bo jak pisałem wyżej - europejczycy chwalą sobie nasze produkty, tylko Polak chwali to co zagraniczne jest. Taka już kolej rzeczy. Mamy świetnych...
- Drzwi Parmax Liczba postów: 23 Grupa: Montujemy o... Teraz przy tak dużym nasyceniu rynku, ciężko od razu rozróżnić które drzwi rzeczywiście są dobrą opcją. Dlatego dobrze, że pytasz bo dzięki temu szanse na dobre...
- Drzwi do pokoju - przerobić czy wymienić? Liczba postów: 15 Grupa: Montujemy o... Stary temat, ale podbity przez tego typa co coś reklamuje wyżej. Tak patrzę jak ludzie kombinują pod górę i nie mogę uwierzyć. Za nieduże pieniądze można mieć....
- drzwi balkonowe Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Akurat autor tematu szuka drzwi balkonowych,wiec nie wiem czy to trafna porada. Co prawda nie ma normy co do tego iż muszą być uchylne jeżeli jest jedno okno w....