Gość: Marcin1988 praktykant |
|
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: Mati-groM praktykant |
według mnie dobra izolacja w bloku to podstawa. Jeśli ktoś ma możliwość to od razu powinien wymieniać na drzwi akustyczne, bo róznica jest wymierna i taka cisza i spokój świetnie wpływa na komfort życia. Ja też mam model z KMT i jestem bardzo zadowolony, polecam rozważyć wymianę, bo różnica jest duża! |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline theme fachowiec
|
Ważne jest to co piszesz ale tylko pod warunkiem poprawnego montażu. Ostatnio byłem na oględzinach Wikędów z serii Protect które zaprojektowane są do bloku. Z dokumentacji wynikało, że drzwi mają izolację na poziomie 43dB czy dużo. W zupełności wystarczająca wartość dla mieszkania w bloku. Mimo to drzwi przepuszczały hałasy z klatki, bo ktoś bardzo słabo wyregulował skrzydło. Po 15 min regulacji drzwi osiągnęły deklarowane parametry. Oczywiście nikt nie mierzył tego jakimś specjalnym urządzeniem ale rozmów z klatki schodowej najzwyczajniej nie było słychać w środku więc wszystko się udało. |
|
| |
Gość: louis21 praktykant |
|
|
| |
offline doityourself fachowiec
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
Gość: price praktykant |
|
|
| |
Gość: medication praktykant |
|
|
| |
offline barto776 fachowiec
|
Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli zastanawiacie sie nad zakupem nowych drzwi, to polecam Wam sprawdzić stronę, na której znajdziecie profesjonalnego producenta Drzwi&Akcesoria, który w ofercie posiada drzwi wewnętrzne z montażem i wiele więcej. |
|
| |
offline adam445 kierownik
|
Sprawdźcie sobie stronę https://www.mirox.pl/okna-pcv , na której znajdziecie ofertę firmy MIROX, która jest producentem najróżniejszych okien oraz drzwi. Jeżeli jesteście zainteresowani ich ofertą, to wszystkie informacje o ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie. |
|
| |
Gość: rodneyxl60 praktykant |
|
|
|
Drzwi zewnętrzne do mieszkania w bloku
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Okna do domu Liczba postów: 88 Grupa: Montujemy o... Jeśli szukasz firm do wymiany okien to rzuć okiem na Domega. Słyszałam że mają solidny montaż i nie zostawiają bałaganu po robocie.
- jakie drzwi? Liczba postów: 667 Grupa: Montujemy o... Kkaroe32 - jak to mawiają - coś jest do wszystkiego to jest ... Ja sam nie jestem miłośnikiem jak jakiś producent chwyta się każdej opcji. Np. Wikęd produkuje s...
- dobre drzwi wewnętrzne Liczba postów: 130 Grupa: Montujemy o... Zgadza się. W szklanych drzwiach nie ma wielkiej technologii poza zawiasami i klamko-zamkiem. Za to w mojej opinii ważniejsze będą do zastanowienia się drzwi w....
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 565 Grupa: Montujemy o... Januszko - tak, zgadzam się. Aluhaus w aluminiowym segmencie drzwi robi na prawdę konkretną robotę. Ja jednak nie lubię się ograniczać z ofertą do 1 producenta....
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 400 Grupa: Montujemy o... Fajne drewniane i estetyczne to DRE. Porta też ma ciekawe. Kilka marek ma czasami podobne wzory i najlepiej obejrzeć i sobie porównać, po dotykać. Tak można w D...