Fachowy Dach

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

31 grudnia 2014, 11:20

Zgadzam sie: good 0 bad

U mnie "fachowcy" dali tylko jedną warstwę wełny miedzy krokwie. Zima było po prostu chłodno. Musiałem zrywać płyty i kłaść poprzeczną warstwę wełny. Po takim zabiegu dopiero temperatura w pokojach na poddaszu wyrównała się do reszty domu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lutego 2015, 13:32

ja bym to pod takie dachy rustykalne podciągnął, ale z tej półki jest sporo innych ciekawych rozwiązań

Produkt: Dachówka ceramiczna ROMANO, "NUANCE" toskana angobowana

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 marca 2015, 15:34

Ja jestem ostatnio zauroczony tymi dachami zielonymi takimi jak tutaj http://www.bauder.pl/pl/dachy-zielone.html Nie wiem jak to się sprawdzi jeszcze, ale chyba ostatecznie się zdecyduje w koncu w tym roku

Zgłoś | Cytuj | Link

21 marca 2015, 11:58

Jak masz płaski dach to to jest na pewno ciekawe rozwiązanie, ale musisz mieć czas na pielęgnację. Ja go nie mam więc mam dachówkę.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 marca 2015, 07:47

No tak i do tego jeszcze za duży budżet :) Tym bardziej, że dla mnie takie rozwiązania średnio się podobają. No chyba, że zrobiony jest jako idealny ogród na płaskim dachu, ale tylko jeżeli właśnie bd bardzo zadbany, a że mam taki ogród na ziemi to jakoś tego nie potrzebowałem, a wolałem postawić na trwałe i bardzo ładne pokrycie, czyli dachówka betonowa Tegalit i jestem bardzo zadowolony z efektu :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 marca 2015, 20:39

A ile czasu masz tegalit?
Mnie też ciekawi po co robić zielony dach mając ogród.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2015, 10:06

do robienia dachu a w szczególności konstrukcji dachowej więźby i krokwi polecam firmę http://www.mat-bud.szczecin.pl/. Oni oferują fachowe doradztwo, pomoc przy budowie krokwi. Maja specjalne narzędzia i drewno odpowiedniej jakości. Wiedzą jak je zabezpieczyć przez szkodnikami i przed gniciem.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2015, 10:06

do robienia dachu a w szczególności konstrukcji dachowej więźby i krokwi polecam firmę http://www.mat-bud.szczecin.pl/. Oni oferują fachowe doradztwo, pomoc przy budowie krokwi. Maja specjalne narzędzia i drewno odpowiedniej jakości. Wiedzą jak je zabezpieczyć przez szkodnikami i przed gniciem.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2015, 20:15

Oo to się na pewno przyda, bo pewnie znajdą się osoby które potrzebują wzmocnienia więźby, żeby zmienić blachę na dachówkę.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 kwietnia 2015, 10:56

te zielone dachy to ciekawa opcja ale czy na domu jednorodzinnym się sprawdzą to nie wiem. U nas na biurowcu w tamtym sezonie coś takiego zrobili http://www.xeroflor.pl/zielone-dachy.php . wyglada spoko, mozna wyjsc i odpocząć na świeżym powietrzu bo przed budynkiem nie mam miejsca.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Chcę rozbudowac poddasze. Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Fachowcy świadczący usługi dla domu lub mieszkania, oprócz przeprowadzania napraw, powinni również doradzać w wyborze najlepszego sposobu usunięcia usterki i do...
  • Dach ,papa termozgrzewalna Liczba postów: 53 Grupa: Robimy dach Aby konstrukcja dachu na wiele lat zachowywała swoją estetykę i trwałość, powinieneś pamiętać o użyciu wysokiej jakości materiałów na podbitkę dachową. To jeden...
  • Remont dachu i malowanie Liczba postów: 24 Grupa: Robimy dach Nowoczesne wnętrza coraz częściej łączą kuchnię z salonem, dlatego kuchnie na wymiar w Poznaniu stają się dla wielu osób naturalnym rozwiązaniem. Przeglądając o...
  • Jakie wkrety wybrać ? Liczba postów: 7 Grupa: Robimy dach Mogą być jak najbardziej takie ale musisz pamiętać aby były wykonane ze stali nierdzewnej.
  • malowanie dachu z blachy Liczba postów: 155 Grupa: Robimy dach Przy zardzewiałym dachu najpierw trzeba ocenić, czy blacha jeszcze się trzyma, czy już kwalifikuje się do wymiany. Rdza wymaga mechanicznego oczyszczenia do zdr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20418 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 383

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >