Jak zamontować lustro?

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

28 lipca 2010, 17:32

Zgadzam sie: good 0 bad

Chciałabym zamontować lustro na suficie. Czy wiecie może jak je przyczepić by nie spadło? Boję się, że spadnie gdy przymocuje je na jakiś klej. Wymiary lustra to 100cm x 300cm

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 sierpnia 2010, 12:21

Takie lustro można przyczepić na haki albo na kolki rozporowe. Widziałam w pewnym programie budowlanym że montowali je na takie płaskie zaczepy. Nie wiem jak to się dokładnie nazywa. Wyglądało to jak takie duże haftki zatrzaskowe.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 sierpnia 2010, 16:51

Ja bym tez zainwestowała w jakieś haki, zdaje się, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Czasem w sklepach meblowych można znaleźć takie specjalne lustra na sufit, tzn. lżejsze, ale jak już masz, to pozostają tylko haki, trzeba tylko uważać, żeby nie zbić lustra przy zawieszaniu.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 marca 2011, 05:58

W lustrze należy wywiercić otowory i zamontować je na uchwyty i oczywiście dodatkowo na klej. Ja bym jeszcze podkleił folią bezpieczną. Ważne aby użyć dobrego kleju do luster np. Silikon L no i istotna jest jakość luster chyba nie chcesz aby za jakis czas przy takiej realizacji cos Ci sie na lustrze pojawiło, ja kupiłem belgijskie lustra firmy Haveren i są super. Mam już je kilka lat i wszystko ok.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 marca 2011, 12:50

Możesz kupić takie ozdobne uchwyty do luster. Będziesz miała wtedy pewność, że lustro Ci na głowę nie spadnie a po za tym będzie to estetycznie wyglądało.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 17:30
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 sierpnia 2011, 13:32

Takie uchwyty ozdobne będą chyba najlepszym rozwiązaniem,w ten sposób lustro będzie wyglądało jeszcze ładniej. Poza tym sama sztuka montażu lustra nie jest trudna.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 sierpnia 2011, 14:57

Ja gdzieś na budnecie widziałem kleje silikonowe dzięki ktorym montuje sie lustra do kafelków i ściany moze cos takiego ??

Zgłoś | Cytuj | Link

12 stycznia 2012, 12:13

Ja radziłbym przyczepić lustro na kołki rozporowe,wtedy będzie się trzymać bardzo stabilnie,a w kwestii uchwytów ozdobnych-widziałem je w praktyce i faktycznie robią duże wrażenie,fajna sprawa.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 stycznia 2012, 14:42

Na taśmę... i mówię zupełnie poważnie! Są takie co to żadna siła ich nie rozklei :D zapomniałem co to za firma ale jak znajdę to wrzucę na pewno

Zgłoś | Cytuj | Link

20 stycznia 2012, 13:56

@iciesla - próbowałam na kleju i...spadło:(

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Elementy urządzeń przemysłowych Liczba postów: 31 Grupa: Ciekawe pom... Brawl Pirates is a fast-paced pirate-themed instant win game for players in India who prefer simple mechanics and short rounds. Instead of reels, paylines, or l...
  • Lepszy wieszak czy stojak na rower? Liczba postów: 69 Grupa: Ciekawe pom... Według mnie zakupy w sklepach internetowych to spora wygoda i oszczędność czasu. Dlatego polecam Wam stronę https://rowery-colex.pl/ , na której znajdziecie ofe...
  • Farby kolorowe dla alergików Liczba postów: 318 Grupa: Ciekawe pom... Ciekawe rozwiązania
  • Pomysł na wakacje Liczba postów: 714 Grupa: Ciekawe pom... Natknęłam się ostatnio na Oasis Tours szukając Cypru i spodobało mi się że to touroperator z własnym produktem a nie agregator który tylko przetransferuje cię d...
  • Witryna. Liczba postów: 26 Grupa: Ciekawe pom... Sugar Rush 1000 is one of the most exciting slot games I’ve tried recently. The colorful candy theme makes it fun, while the gameplay keeps you hooked with ever...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20931 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 247

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */