Jak ta rzecz się nazywa?

« Powrót do grupy: Najnowsze trendy

20 października 2008, 13:00

Zgadzam sie: good 0 bad

Spotkałem się z angielskim słowem "reveal" i nie wiem jakie jest na to odpowiednik w języku polskim. Nie jestem w stanie określić tego materiału bo naprawdę pierwszy raz spotkałem się z czymś takim u tych szalonych brytoli.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 grudnia 2008, 19:14

Czy to nie jest po prostu ościeżnica?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 stycznia 2009, 00:07

Dokładnie to chyba chodzi o wycięcie w ościeżnicy w które wpasowują się drzwi po zamknięciu.Przypomina mi to montaż drzwi jaki widziałem w Belgii,gdzie najpierw stolarz montuje deski w świetle otworu dokładnie do wymiaru drzwi,szerokości ścian i nadproża,potem drzwi z zawiasami które są takiej konstrukcji,że po zamknięciu drzwi ich nie widać(chowają się w wyfrezowanej wnęce z boku drzwi-chyba to tak wygląda) i na końcu stolarz montuje listwy maskujące które zazwyczaj mają szerokość ok.15cm-to ta pierwsza deseczka na rysunku.No.To chyba o to chodzi.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2009, 00:06

reveal ma wiele znaczeń jeśli chodzi o budowlanke to oznaca dokładnie glif lub jak kto woli węgarek czyli kawałek ściany który obejmuje sie ościeznicą.

W kontekście oznacza ościeżnicę obejmującą ścianę dużo można by pisać ale rysunek wytłumaczy najwięcej.

Polecam wizytę na stronie Porty w zakładce oscieznice jest regulowana ościeznica Porta-System jest zdjęcie pokazujące przekrój, radzę spojrzeć i wszystko stanie się jasne ściana wchodzi między te listwy stanowią one komplet z ościeznicą bez nich sie jej nie zamontuje.

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czarna łazienka Liczba postów: 48 Grupa: Najnowsze t... czarna łazienka wydaje mi się ciemna, zimna i bardzo... męska... ale jak ktoś tak lubi to proszę bardzo. Łatwo jest teraz dobrać czarny brodzik czy kabinę prysz...
  • Czy warto inwestować w meble na wymiar? Liczba postów: 6 Grupa: Najnowsze t... Sprawdźcie sobie stronę https://ifm-meble.com/ , na której znajdziecie Internetową Fabrykę Mebli, która specjalizuje się w projektowaniu oraz sprzedaży mebli ta...
  • Funkcjonalne wyposażenie domu Liczba postów: 5 Grupa: Najnowsze t... Z czasem człowiek nabiera doświadczenia i przestaje się spieszyć. Często lepiej chwilę poszukać informacji niż później zastanawiać się, czy nie dało się wybrać....
  • gry online Liczba postów: 3 Grupa: Najnowsze t... Counter-Strike 1.6 wyróżnia się tym, że sukces zależy przede wszystkim od refleksu, celności oraz dobrej współpracy z zespołem. Nie ma tutaj skomplikowanych sys...
  • gry online Liczba postów: 9 Grupa: Najnowsze t... Jeżeli od dawna planujesz wrócić do kultowej rozgrywki, warto wybrać sprawdzoną wersję gry, która pozwala szybko rozpocząć zabawę. cs 1.6 bez steam to rozwiązan...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21403 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 259

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */