Jak to jest z tymi rusztowaniami?

« Powrót do grupy: Przepisy prawne

27 kwietnia 2021, 19:40

Zgadzam sie: good 0 bad

Dzień dobry,
nie wiem czy to dobry dział, wydawał się odpowiedni, a więc tak, trochę się zdziwiłem, dlatego postanowiłem poradzić się Ekspertów tutaj.
Otóż sytuacja wygląda tak: jest firma która sobie czyści ciśnieniowo jakieś tam polbruki, murki, elewacje, mamy różne domki jednorodzinne i teraz tak. Jak się chce skorzystać z rusztowania, takiego niedużego 3-4 m to trzeba mieć montera rusztowań z uprawnieniami, a dodatkowo kogoś kto montaż takiego rusztowania odbierze? Wydaje się to być jakieś absurdalne, żeby 3-4 m proste rusztowanie, nie jakieś rozbudowane, i to przesuwane w razie potrzeby musiało być montowane przez kogoś z uprawnieniami i dodatkowo jeszcze odbierane przez oddzielną osobę? Lub jeśli dobrze zrozumiałem przez osobę która niekoniecznie jest kierownikiem budowy, może być monterem rusztowań, jednak żeby móc odebrać własną "konstrukcję" (rzeczone 3-4 m proste rusztowanie) musi mieć za sobą szkolenia tej instytucji:
https://www.rusztowania-izba.org.pl/pl/
Proszę powiedzieć, że to nie jest prawda i gdzieś się po prostu pogubiłem i że takie 3-4 m rusztowanie można ustawiać zgodnie tam z wytycznymi np. instrukcji danego rusztowania samodzielnie bez potrzeby posiadania jakichkolwiek uprawnień, bo to takie dość absurdalne wydaje się

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 sierpnia 2021, 19:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Osobiście uważam, że dużo bardziej opłaca się wynajmować takie rusztowania. Zawsze, gdy pojawiała się potrzeba to braliśmy rusztowania z oferty https://rusztowania.neta.pl/oferta/rusztowani a-slask i wychodziło nam to na + . Polecam zainteresować się tym tematem w takiej formie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Odszkodowanie Liczba postów: 117 Grupa: Przepisy pr... Nie wiem skąd jesteś, ale z mojej strony mogę dodać, że wsparcie na żywo oraz zdalnie oferuje Kancelaria Odszkodowawcza odszkodowaniepowypadku.pl Powodzenia!!
  • Bezpieczna umowa budowlana Liczba postów: 5 Grupa: Przepisy pr... Przed przystąpieniem do budowy domu i jedna i druga strona powinna mieć wszystko ustalone czarno na białym najlepiej z pomocą odpowiedniej dokumentacji. Tylko w...
  • Serwis tworzyw Liczba postów: 2 Grupa: Przepisy pr... Tworzywo sztuczne https://www.tworzywa.pl/ to teraz jeden z najczęściej wykorzystywanych surowców. Jest dostępne w każdym domu, firmie, jednostce samorządowej,....
  • Zasiedzenie nieruchomosci - prosze o informacje. Liczba postów: 12 Grupa: Przepisy pr... Cześć, od ponad 20 lat mieszkam w starym domu po moim wuju. Po jego śmierci nikt z rodziny nie chciał się tym zajmować, więc wprowadziłem się, zacząłem remonty,...
  • profesjonalne biuro rachunkowe Liczba postów: 100 Grupa: Przepisy pr... A wtedy też dla takiego biura rachunkowego czy jakiejkolwiek firmy realizującej usługi księgowe, niezbędne jest ubezpieczenie OC zawodowe. Przykład jest na ubez...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19876 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 171

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >