Jak usunąć lakier do włosów z obicia fotela?

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

6 sierpnia 2010, 11:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Z racji krótkich włosów muszę używać sporo lakieru. Wszystko w porządku, zanim... nie oprę się o fotel. Zwyczajnie się do niego przyklejam włosami :D W tym miejscu powstała brzydka czarna plama - tak jakby lata wcześniej przykleić w tym miejscu wielką gumę do żucia. Jak to sczyścić? Macie jakieś pomysły?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 sierpnia 2010, 11:53

a próbowałaś rzekomo niezawodny vanish?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 sierpnia 2010, 11:55

tak i efekty niestety marne... Trochę zeszło, ale za chwilę i tak było to samo. Przykrycie czymś foteli też odpada, gdyż są strasznie masywne i mają nierówny kształt.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2010, 10:28

Radzę spróbować zwykłej wody z mydłem lub płynem do mycia naczyń. Wiadomo że za pierwszym razem od razu nie zejdzie i trzeba tą czynność powtórzyć ale powinno pomóc.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 sierpnia 2010, 11:58

Vanish jest mało pomocny przy tego typu plamach. Radzę użyć mieszanki sody oczyszczonej z octem. Stary babciny sposób ale usuwa większość plam. Najpierw natrzyj plamę octem, później posyp sodą. Powinno to trochę zmiękczyć plamę. Następnie zrób taką gęstą papkę: na kieliszek octu tyle sodki aby powstała gęstawa masa. Nałóż i wyszoruj. Powinno pomóc.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 sierpnia 2010, 10:39

O ten pomysł z octem to pierwsze słysze ale dobrze wiedzieć na przyszłość:) Swoją drogą później w domu musi być bardzo ciekawy zapach ;) ja mam taki sam problem, ale z dywanem, plama od kawy (a dywan koloru kości słoniowej) no ale już mnie denerwuje walka z tą plamą i skończy się to chyba wymaną dywanu, ale spróbuje jeszcze tego sposobu z octem :)

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lutego 2023, 05:59

Jeśli chodzi o produkty do włosów, to polecam - fryzomania.pl/blog/lakiery-do-wlosow-ranking- top10-najlepszych.html Robią kolosalną różnicę, kwestia ich odpowiedniego dopasowania. Nie wszędzie musi pasować to samo, ale przeważnie one spełniają swoje zadanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2025, 09:21

Polecam Wam sklep https://nutrineo.pl/higiena-osobista , bo rzadko spotyka się miejsce, w którym tak wyraźnie stawia się na ekologię i dobry skład. Mają wszystko, czego potrzeba do codziennej pielęgnacji, naturalne mydła, szampony, dezodoranty, kosmetyki oparte na roślinnych formułach.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Elementy urządzeń przemysłowych Liczba postów: 31 Grupa: Ciekawe pom... Brawl Pirates is a fast-paced pirate-themed instant win game for players in India who prefer simple mechanics and short rounds. Instead of reels, paylines, or l...
  • Lepszy wieszak czy stojak na rower? Liczba postów: 69 Grupa: Ciekawe pom... Według mnie zakupy w sklepach internetowych to spora wygoda i oszczędność czasu. Dlatego polecam Wam stronę https://rowery-colex.pl/ , na której znajdziecie ofe...
  • Farby kolorowe dla alergików Liczba postów: 318 Grupa: Ciekawe pom... Ciekawe rozwiązania
  • Pomysł na wakacje Liczba postów: 714 Grupa: Ciekawe pom... Natknęłam się ostatnio na Oasis Tours szukając Cypru i spodobało mi się że to touroperator z własnym produktem a nie agregator który tylko przetransferuje cię d...
  • Witryna. Liczba postów: 26 Grupa: Ciekawe pom... Sugar Rush 1000 is one of the most exciting slot games I’ve tried recently. The colorful candy theme makes it fun, while the gameplay keeps you hooked with ever...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20930 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 229

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */