Jak wygląda komin z połówek cegły klinkierowej?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

21 października 2008, 19:14

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Niedługo mam do obmurowania komin systemowy i zastanawiam się czy nie użyć połówek cegieł klinkierowych.
Komin bez obudowy ma wymiary 32x92 i to tym dłuższym odcinkiem skierowanym do frontu działki.
Wiadomo, że najlepiej na komin użyć cegły pełnej lub ostatecznie kilka ostatnich warstw dać pełne, ale mnie martwi jeszcze sprawa szerokości tego komina. Jak do tych 92 dodamy jeszcze 12 to zrobi się chyba taka duża, masywna konstrukcja. Pomyślełem aby zamiast całych cegieł dać pełne połówki tylko, że muraże odradzają bo podobno nienajładniej wygląda komin obmurowany połówkami.
Zastanawia mnie czy przypadkiem ktoś z Was nie ma takiego komina i może podesłać zdjęcia??
Wiadomo też obmurowanie połówkami będzie tańsze bo i cegły są tańsze i zaprawy potrzeba mniej.
Dla informacji powiem, że chcielibyśmy mieć dach czerwono-miedziany a cegła to Pomerania.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 czerwca 2010, 10:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Widziałem taki komin u znajomych moim zdaniem wygłląda to naprawdę bardzo ładnie i estetycznie, ludzie którzy są nieobeznani w temacie, że wyglądają identycznie jak z cegłą całą

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 793 Grupa: Technologie... Jak ktoś działa przy drogówce i szuka solidnego podwykonawcy, to https://rad-pol.pl ma w ofercie zarówno budowę, jak i remonty dróg. Sprzęt, ludzie, zaplecze....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 171 Grupa: Technologie... Wykonanie fotowoltaiki jest zależne od zapotrzebowania na energie i to ma największe znaczenie przy opłacalności inwestycji możemy pomoc w oszacowaniu kosztów d...
  • agencja Liczba postów: 15 Grupa: Technologie... Ze swojej strony mogę polecić https://rodin.pl. Kompleksowo zajmują się marketingiem B2B. Ich działania zawsze przewyższają oczekiwania.
  • Sypialnia Liczba postów: 58 Grupa: Technologie... Powiedzenie „spać jak dziecko” sugeruje, że najmłodsi cieszą się niezakłóconym, spokojnym odpoczynkiem w nocy. Aby jednak tak było, muszą mieć zapewnione odpowi...
  • jaka otwornica do gresu ? Liczba postów: 6 Grupa: Technologie... Wybór odpowiedniej otwornicy to podstawa precyzyjnej pracy z różnymi materiałami, od miękkiego drewna po twardy beton czy właśnie gres. Kompletną ofertę w tym z...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19787 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 137

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >