Jak zrobić oczko wodne?

« Powrót do grupy: Oczko wodne czy basen?

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4

11 marca 2020, 11:51

Zgadzam sie: good 0 bad

Widzę, że już dużo porad dostałeś na temat tego, jak zrobić takie oczko. Ja ze swojej strony natomiast polecę ci preparat do utrzymania takich oczek w dobrym stanie. Sprawdź preparat Biosfera ze strony Aquafor.com.pl Ja używam go od lat i zawsze jestem zadowolony. Skutecznie oczyszcza wodę w oczku, sprawia, że nie zbierają się w nim glony ani żaden osad. Woda jest zawsze klarowna i nie śmierdzi bagnem ani żadnymi moczarami. Preparat jest bardzo wydajny i do tego kosztuje grosze :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 czerwca 2020, 08:07

W internecie znajdziesz wiele poradników opisujących budowę oczka wodnego od A do Z. Ja użyłem do tego kamienia wielkopłytowego od firmy www.kopalnia-jenkow.pl . Oczko wygląda nowocześnie i stanowi doskonałe uzupełnienie małej architektury ogrodowej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lipca 2020, 11:44

Warto zainwestować w dobrą pompę cyrkulacyjną lub filtr, tak żeby nie mieć problemu z komarami. Sam zastanawiam się nad kupnem nowej pompy cyrkulacyjnej, z pewnością jest to duża pomoc, jak już napełni się oczko wodą.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2020, 08:44

Budowę oczka należy rozpocząć od wybrania odpowiedniego miejsca, w którym ma się ono znajdować! Jeśli takowe już masz, to należy wykopać dziurę pod wybraną formę oczka wodnego :). Tak jest najłatwiej i najszybciej, ale to nie koniec pracy, ponieważ należy zadbać o prawidłowe napowietrzenie, jeśli zamierzasz umieścić tam ryby i rośliny. Na pomoc przychodzi pompa napowietrzająca, która rozwiąże te sprawy i dodatkowo zapewni odpowiednią filtrację, dzięki której uzyskamy czystą wodę! Po tym wszystkim możesz bez obaw udekorować swój mały stawik i cieszyć się mikroklimatem!

Zgłoś | Cytuj | Link

24 sierpnia 2020, 09:50

Najlepszym rozwiązaniem jest zgłoszenie się do firmy, która zajmuje się wykonywaniem oczek wodnych. Ja od siebie mogę wam polecić skontaktowanie się z https://www.blue-garden.pl/ Jest to sprawdzona firma z Krakowa, która wykonała oczko wodne w moim ogrodzie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google
Zgłoś | Cytuj | Link

24 marca 2021, 14:44

Oczko wodne to było moje marzenie. I mam :) Nawet z kaskadą. I uważam, że jeśli ktoś ma miejsce to warto postawić na takie rozwiązanie. U mnie robiła firma i niestety sporo zapłaciłam. Teraz zdecydowałabym się na samodzielną budowę, bo są sklepy jak np. ten https://trzmiel.com.pl/ gdzie jest pełen asortyment produktów do budowy takiego oczka.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 kwietnia 2021, 19:49

Możesz skontaktować się z przedstawicielem firmy www.bajawodkan.pl. Zajmują się profesjonalną budową stawów i oczek wodnych. Posiadają doświadczoną kadrę pracowniczą oraz nowoczesny sprzęt budowlany. Ja korzystałem z ich usług w ubiegłym roku i byłem bardzo zadowolony z naszej współpracy.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 kwietnia 2021, 20:02

hop over to this web-site carding forum

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Karma dla karpia koi Liczba postów: 7 Grupa: Oczko wodne... Wystarczy, ze poszukasz w sklepach zoologicznych nawet tych internetowych i bez problemu znajdziesz dobrą karmę dla karpii. Jaki jest metraż Twojego oczka wodne...
  • jak zrobić samemu basen w ogrodzie? Liczba postów: 98 Grupa: Oczko wodne... Masz zieloną wodę w basenie i nie wiesz, od czego zacząć? Ten poradnik może być pomocny https://basendom.pl/jak-wyklarowac-zielo na-wode-w-basenie znajdziesz tu....
  • Jaki basen do małego ogrodu? Liczba postów: 46 Grupa: Oczko wodne... Zielona woda to problem, z którym prędzej czy później zmierzy się każdy właściciel basenu. Glony rozwijają się błyskawicznie, ale na szczęście można je skuteczn...
  • Może by tak basen w ogródku? Liczba postów: 407 Grupa: Oczko wodne... Artykuł zawiera wiele praktycznych wskazówek dotyczących wyboru wymiennika ciepła do basenu https://police24.pl/pl/651_artykuly-spon sorowane/11767_jaki-wymienni...
  • Który basen wybrać poliestrony czy kompozytowy ? Liczba postów: 17 Grupa: Oczko wodne... Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli zastanawiacie się nad zakupem basenu do swojego domu lub ogrodu, to polecam Wam sp...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19685 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 160

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >