Gość: Van_DER_SAAR!!! praktykant |
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline Jan Fachowy fachowiec
|
Jedna i druga ma swoje wady i zalety. Kuchnia gazowa jest
poniekąd tańsza w eksploatacji i prostsza w obsłudze, ale
niesie ze sobą ryzyko wybuchu w przypadku awarii instalacji
gazowej. |
|
| |
| Reklamy Google | |
offline CezarFx kierownik
|
|
|
| |
offline bazyliszek inżynier
|
|
|
| |
offline gabibi inżynier
|
|
|
| |
| Reklamy Google | |
offline bud fachowiec
|
|
|
| |
offline Katarzyna S. inżynier
|
Ja również przez kilka miesięcy używałam kuchenki indukcyjnej i jakoś nie potrafiłam się przestawić. Zdecydowanie wolę gazową. Być może to właśnie kwestia przyzwyczajenia. Zaobserwowałam jednak, że koszty użytkowania kuchenki gazowej są znacznie tańsze. Prąd jako nośnik energii jest drogi, więc jeśli głównym czynnikiem decydującym o zakupie kuchenki są koszty eksploatacyjne, to gazówka zdecydowanie wygrywa rywalizację :) Jeśli chodzi np. o bezpieczeństwo dzieci, to jestem zdania, ze łatwiej wytłumaczyć maluchowi, żeby nie zbliżał się do płomienia niż do czegoś - czego nie widać, a może oparzyć. Najlepszym wyjściem jest jednak w obu przypadkach zakup osłonki na kuchenkę. |
|
| |
offline KasiaW doświadczony
|
[quote=Katarzyna S.] |
|
| |
offline mojdom-maniek.blogspot.com doświadczony
|
|
|
|
Jaka kuchnia lepsza? Gazowa czy elektryczna?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Jaki cement na beton? Liczba postów: 5 Grupa: Technologie... Cześć, jaki cement polecacie na beton na fundamenty? Mam na myśli dom jednorodzinny?
- Czy koraliki zamiast drzwi to dobre rozwiązanie? Liczba postów: 21 Grupa: Technologie... Koraliki niekoniecznie... lepsze wydają mi się już te żaluzje, ale ja stresowałabym sie chyba za bardzo że coś mi się urwie i odpadnie, więc wejscie do kuchni m...
- Wymiana szczęk tokarskich Liczba postów: 2 Grupa: Technologie... Przed decyzją sprawdź stan prowadnic szczęk w korpusie uchwytu bo jeśli prowadnice są wytarte to nowe szczęki nie poprawią centrowania. Szczęki możesz sprawdzić...
- opakowania Liczba postów: 96 Grupa: Technologie... Interesuję się tematyką recyklingu i rozwiązań przyjaznych środowisku, dlatego zwróciłem uwagę na ofertę Contalen. Na stronie https://contalen.eco/pl/zakup-odpa...
- serwis opon Liczba postów: 52 Grupa: Technologie... Naprawą opon ponadgabarytowych zajmuje się także firma www.wigropol.com.pl. Osobiście korzystałem z ich oferty w ubiegłym roku. Zajęli się usunięciem przebicia....