Jaki dach jest najtrwalszy?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

17 sierpnia 2015, 16:03

Zgadzam sie: good 0 bad

ja jestem zdania, że sporo zależy od przeznaczenia budynku i pod to też dobrze jest dobierać rodzaj pokrycia dachowego. Myślę,że zdanie się na sprawdzone, cieszące się dobrą opinią usługi dekarskie typu http://www.dachlux.pl/ - z doświadczenia wiem, że indywidualne podejście to najlepsze rozwiązanie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2015, 15:10

No nie znowu ta strona która ucina oferty, znowu napiszę, że jest tylko połowa braasa. Ktoś ostatnio chyba wstawiał jakiś lepszy skład.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2015, 22:05

Tak zdecydowanie nie jest to najlepsza hurtownia... Wolę zaufać dystrybutorom, którzy są na stronów producentów jak przy marce Braas. Poza tym u producenta uwzględnione sa promocje na 15% przy dachówkach czarnych z ceramiki jak i betonowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2015, 01:04

Ano właśnie i w takiej hurtowni możemy stracić, jeżeli nie czytamy na forach, bo po prostu można kupić po zwykłych cenach nawet nie wiedząc o promocjach. Więc fora są bardzo przydatne w tym aspekcie i nie mozna się ograniczac jedynie do ofert hurtowni.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 sierpnia 2015, 19:14

Oczywiście, że tak bo one nie sa dystrybutorami, więc promocji nie uwzględniają. Dlatego kupno u źródła w przypadku Braas sprawdza się świetnie :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 sierpnia 2015, 18:57

Zwykła ceramiczna dachówka

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2015, 19:44

Ceramika oczywiście zawsze jest na najwyższym miejscu wśród pokryć. Tylko nie zwykła, bo rozumiem to jako naturalną, a najlepiej aby była pokryta angobą bądź glazurą jak w Braas, gdzie wszystkie są w taki sposób zabezpieczone. Jeżeli chodzi o ceramike. Dodatkowo te 15% obniżki pozwoli nam na to aby wziąć właśnie zabezpieczoną u Braas, niż u byle jakiego producenta naturalną, która zaraz zacznie porastać :)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 sierpnia 2015, 12:36

Najważniejsze to zainwestować w dobre systemy rynnowe, które będą trwałe blachy dachówkowe, a wybór jest naprawdę duży http://www.lindab.com/pl/pro/pages/default.aspx?redirecttopr oorhome=true&i=137#drilldown_guid:03bf27a4-c1e9-4f13-a5ff-20 39efa83aa4;level:all;sub:3, więc chyba warto zerknąć na nie.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2015, 15:59

Porek ma rację, dachówkę najlepiej brać glazurowaną, żeby później nie było problemu z porastaniem, ale jeżeli chodzi o promocję to już zostały zaledwie dwa dni.
Jeżeli mowa o rynna to ja szedłbym w kierunku PCV \, bo są dużó tańsze, a nie odstają jakościowo.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2015, 19:44

Niestety promocja jest do 31 sierpnia.PCV-ki zdecydowanie warte uwagi szczególnie, że ich jakośc jest teraz na bardzo wysokim poziomie. Moge to przyznać na przykładzie StabiCor :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 28 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Chcę rozbudowac poddasze. Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Fachowcy świadczący usługi dla domu lub mieszkania, oprócz przeprowadzania napraw, powinni również doradzać w wyborze najlepszego sposobu usunięcia usterki i do...
  • Dach ,papa termozgrzewalna Liczba postów: 53 Grupa: Robimy dach Aby konstrukcja dachu na wiele lat zachowywała swoją estetykę i trwałość, powinieneś pamiętać o użyciu wysokiej jakości materiałów na podbitkę dachową. To jeden...
  • Remont dachu i malowanie Liczba postów: 24 Grupa: Robimy dach Nowoczesne wnętrza coraz częściej łączą kuchnię z salonem, dlatego kuchnie na wymiar w Poznaniu stają się dla wielu osób naturalnym rozwiązaniem. Przeglądając o...
  • Jakie wkrety wybrać ? Liczba postów: 7 Grupa: Robimy dach Mogą być jak najbardziej takie ale musisz pamiętać aby były wykonane ze stali nierdzewnej.
  • malowanie dachu z blachy Liczba postów: 155 Grupa: Robimy dach Przy zardzewiałym dachu najpierw trzeba ocenić, czy blacha jeszcze się trzyma, czy już kwalifikuje się do wymiany. Rdza wymaga mechanicznego oczyszczenia do zdr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20412 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 269

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >