Jaki dom wybudować? Dylemat

« Powrót do grupy: Porady i opinie

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

28 września 2010, 13:29

Zgadzam sie: good 0 bad

Użytkownik Krzysiek Wojnicki napisał:
Dom energooszczędny jak najbardziej. Ale musi być naprawdę rzetelnie. Ja doświadczenia własnego z daną firmą nie mam i tak naprawdę nie chce, bo widziałem zbyt dużo nieprzychylnych opinii.
A co do kuchni na górze też się przyłączę ;)

Co jest takiego w tych domach energooszczędnych fajnego? Też nie mam osobiście doświaczenia z tą firmą, ale pytałem brata skąd on ją wytrzasnął to powiedział, że znajomi znali tą firmę i mu polecali. Miał ktoś z Was styczność z centralnym odkurzaczem? wasyl czemu sądzisz, że po wprowadzeniu euro wszystko będzie 100 razy droższe?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2010, 01:38

Odnoscie euro to polecam np. ten artykul tutaj http://www.egospodarka.pl/35300,Zly-moment-na-wejscie-Polski -do-euro,1,11,1.html Generalnie nastroje Polakow odnosnie wprowadzenia euro sa raczej negatywne. Jak mowi artykul 47% ludzi jest przeciwko euro w Polsce. Jak z tym wszystkim bedzie, okaze sie juz calkiem niedlugo...

--
Interesują cię kolektory słoneczne? Chcesz zacząć szczędzać? Nie wiesz jak się za to zabrać? Skontaktuj się z nami!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2010, 21:10

Nie zaszywajcie proszę dyskusji o walucie. To nie miejsce do tego. A 47% to mniejszość. A jeśli mam to skomentować to bedzie lepiej. KONIEC

---------------

W domach energooszczędnych jest fajne to, że podobno są przyjazne środowisku i pół darmowe w utrzymaniu.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2010, 10:20

Wyłączając się zupełnie od komentarzy powyżej mogę spokojnie powiedzieć, że domek jak najbardziej. Lepiej wybudować większy bo nigdy nie wiadomo kiedy pojawią się dzieci trzeba myśleć przyszłościowo a nie egoistycznie ;) Domy energooszczędne to fajna sprawa tylko aby wybudować taki dom musisz mieć naprawdę dobrą koncepcje na niego i jeszcze lepszą ekipę budowlaną

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2010, 13:40

Dokładnie zgadzam się z justyna85, trzeba myśleć przyszłościowo. U nas to takie rodzinne trochę budowanie, opinia rodziny najważniejsza.
Wszystko u brata idzie ok z budową.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 października 2010, 21:34

Oj tak, trzeba, ale i tak większość myśli egoistycznie i płytko i potem narażają się na dodatkowe, ku uciesze producentów. Ale cóż mądry człowiek po szkodzie, jeśli w ogóle.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 października 2010, 15:13

ta firma ma tylko napis energooszczedne w nazwie, bo taki system kosztuje duzo zachodu
od piwnicy po komin!

przestan gadac justyna85 o dzieciach, bo w wiekszosci nie pod tym katem sie stawia dom, zawsze je mozna upchnac gdzies nie mieszkaja przeciez 100 lat w jednym domu...

Zgłoś | Cytuj | Link

23 października 2010, 20:48

Myślę że planując budowę domu należy uwzględnic każdy szczegół i myślec głownie pod katem przyszłości a wiec i także ewentualnych dzieci. trudno jednoznacznie stwierdzic jaki dom opłaca się wybudowac.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 października 2010, 18:16

tak samo dzieci moga mieszkac w 70m2 jak i w 140m2 wiec o czym my tu piszemy!

tak moze to byc warunek przyszlego projektu ale nie glowny! poza tym normalne ze budujac czy myslac o projekcie zakladamy dodatkowy pokoj na dzieci czy z mysla o przksztalceniu go dla dzieci
8)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 października 2010, 01:40

Moja siostra 7 lat temu wybudowała domek ok 100m2. Wtedy nie miała dzieci. Teraz ma i to trójke. na górze 2 pokoje. Na dole też miały być dwa zgodnie z projektem ale zrobili duży salon połonczony z kuchnią. I teraz mają problem. Bo sami będą musieli zrezygnować ze swojej sypialni i przenieść się na dół. Chcą przerabiać salon na dwa pokoje, ale teraz nie za bardzo mają na to kase.
Także lepiej chociaż mniej więcej zaplanować pewne sprawy, o ile to możliwe:)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czy warto montowac rolety zewnętrzne? Liczba postów: 441 Grupa: Porady i op... Rolety zewnętrzne to też super opcja antywłamaniowa.
  • Potrzebny szklarz Liczba postów: 65 Grupa: Porady i op... Widziałem, że temat szklarzy często się przewija, zwłaszcza przy remontach. Trafiłem na stronę, gdzie znajdziecie usługi szklarskie, które mogą być pomocne w ró...
  • Zakupy przez internet Liczba postów: 544 Grupa: Porady i op... Oszczędzanie na zakupach online nie wymaga skomplikowanych działań. Wystarczy dostęp do aktualnych informacji o promocjach i umiejętność ich wykorzystania. Kluc...
  • Aranżacja biura Liczba postów: 406 Grupa: Porady i op... jeśli planuje zamawiać meble, warto zwrócić uwagę na to, z jakiego materiału będą wykonane. dobrze jest wymagać od wykonawców, żeby korzystali z płyt MPB – są w...
  • łóżko dziecięce Liczba postów: 181 Grupa: Porady i op... Na rynku dostępnych jest wiele łóżek dziecięcych, ale nie wszystkie oferują odpowiedni poziom jakości. Coraz więcej osób zwraca uwagę na materiały oraz wykonani...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20849 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 216

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >