Klimatyzacja - jaką wybrać?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 16 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

5 czerwca 2014, 08:40

Zgadzam sie: good 0 bad

Klimatyzację do zastosowań indywidualnych można zakupić i w większości przypadków zamontować we własnym zakresie lub wynająć montera. W wielopiętrowych biurowcach, laboratoriach, szpitalach, laboratoriach nie jest to takie proste. Należy zaprojektować kanały i kształtek wentylacyjnych. Poza tym stosuje się do tego skomplikowane systemy sterujące (HVAC). Specjalistów projektujących takie instalacje znajdziecie np w CentroClima: http://www.centroclima.pl/.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 czerwca 2014, 15:20

Najlepiej, żeby klimatyzator miał też funkcję ogrzewania - a nie wiem, czy wszystkie to mają.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 czerwca 2014, 11:20

Ja natomiast mam u siebie klimatyzację LG i jestem zadowolona. Pomimo tego, że klimatyzatory mają już 7 lat to klimatyzacja działa tak jak na początku.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 czerwca 2014, 14:03

Użytkownik olcia7 napisał: Ja natomiast mam u siebie klimatyzację LG i jestem
zadowolona. Pomimo tego, że klimatyzatory mają już 7 lat
to klimatyzacja działa tak jak na początku.

U mnie podobnie. Ogólnie uważam, że LG ma dobry stosunek jakości do ceny. Sam mam w domu model LG A09AW1 i według mnie był to dobry wybór (cicha praca, dobre chłodzenie i ogrzewanie powietrza). Wcześniej, przed montażem klimatyzacji LG korzystałem z przenośnych klimatyzatorów, jednak nikomu tego nie polecam bo pobierają dużo prądu i głośno pracują ;/.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 czerwca 2014, 14:41

Też mam LG, tylko trochę wyższy model. Chciałem wziąć właśnie taki, ale w http://www.puchlodz.pl mi odradzili, bo był mała różnica w cenie między tym a tamtym. Moje doświadczenia z klimą pozytywne, chociaż nie zagłębiam się w temat. Działa, to działa i jest git.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 czerwca 2014, 12:04

Użytkownik PieceMans_pl napisał: Uważam,ze w naszym klimacie i skromnych latach warto
zainwestować w przenośny klimatyzator,który podczas tych
kilkunastu dni lata skutecznie ochłodzi nasze życie.

Nie zgodzę się, sam miałem taki przenośny klimatyzator przez kilka lat i uważam, że jest to niewygodne. Pracował on bardzo głośno, przez co przeszkadzał w codziennych czynnościach, dlatego odradzam przenośne klimatyzatory.
Autorze, według mnie z tych dwóch modeli lepszy jest LG ArtCool Libero Mirror 12. Sam posiadam klimatyzator z tej serii. Cicha praca, klasa energetyczna A+, szybkie chłodzenie, funkcja ogrzewania - także jestem zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 czerwca 2014, 12:06

Myślę,że przy wyborze klimatyzatora najlepiej zdać się na pomoc profesjonalnej firmy. ja zdecydowałem się na instalację klimatyzacji w domu i uważam,że to zdecydowanie podniosło komfort mieszkania i wpłynęło na nasze lepsze samopoczucie. trzeba tylko pamiętać o wyborze odpowiedniego dostawcy i wykonawcy,który dobierze najlepsze rozwiązanie do każdego mieszkania. u mnie zajęła się tym firma http://www.klimasystem.info.pl/ i jestem z nich zadowolony. widać,że znają się na swojej pracy,a sama klimatyzacja spisuje się na medal i bardzo ułatwia nam życie.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 sierpnia 2014, 14:01

Najlepiej jeśli udasz się do specjalisty, on najlepiej Ci doradzi :) Tak samemu to trudno Ci będzie zdecydować, szczególnie jeśli moi poprzednicy na forum dali Ci tyle różnych możliwości. Na początek radzę się jeszcze troszkę podszkolić z teorii, to również Ci pomoże strefaklimatyzacji. niech wiedzą, że nie jesteś laikiem, a masz pojęcie w tej kwestii.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 18:52
Zgłoś | Cytuj | Link

21 stycznia 2015, 15:54

No też mysle,ze konsultacja z profesjonalistami bedzie niezbędna ;) Ja wybierając odpowiedni sprzet całkowicie sie zdałem na http://www.elzetklima.pl/ i zdecydowanie mi sie to opłaciło.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 stycznia 2015, 23:30

Najlepiej zapytaj jakis profesjonalistow, dzieki temu ominiesz jakas wpadke, nei z wlasnej winy, nie każdy musi się na tym znac. Zadzwon i podpytaj np. tutaj www.puchlodz.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 16 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• karma Liczba postów: 4 Grupa: Wykańczamy... Mój kumpel z pracy opowiadał o tym na niedzielnym grillu w Krakowie. Pokazał mi ekran telefonu. Zwróciłem uwagę na ogromny wybór gier z żywymi krupierami. Kiedy...
  • Plakaty na ścianie Liczba postów: 33 Grupa: Wykańczamy... Jeżeli chodzi o ciekawe propozycje Plakatów, ale również fototapet, czy również dodatkowych dodatków do wnętrz to na pewno warto zwrócić uwagę na ofertę sklepu....
  • Meble nowoczesne, czy antyki? Liczba postów: 257 Grupa: Wykańczamy... Dla tych którzy nie maja czasu na wizyty u projektanta polecam projektowanie online https://projektowanie-wnetrz-online.pl naprawdę się sprawdza
  • Klimatyzacja Liczba postów: 120 Grupa: Wykańczamy... W działalności Klima4You istotną rolę odgrywa kompleksowe podejście do projektowania systemów regulacji temperatury w budynkach. Firma nie ogranicza się wyłączn...
  • Rynny Marley Liczba postów: 2 Grupa: Wykańczamy... Szukając nowego kasyna online, zdałem sobie sprawę, że wygodniej będzie najpierw sprawdzić niezależną ocenę niż wybrać stronę na chybił trafił. Podczas moich po...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21383 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 198

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */