Konserwacja dachu na zimę

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

4 listopada 2014, 20:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam takie pytanie: Jak zabezpieczać dachy jaki i rynny przed śniegiem, niskimi temperaturami, lodem. Niedawno założyłem nową dachówkę ( Tegalit z Braasa) i chcę aby jak najdłużej mi posłużyła :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 listopada 2014, 11:50

a przedstawiciel firmy nie dal Ci najwazniejszych wskazówek dotyczacych tego tematu?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 listopada 2014, 20:47

Bardziej chciałbym poznać sposoby forumowiczów w jaki sposób dbają o swoje dachy na zimę i wykorzystać te najbardziej sprawdzone w połączeniu ze wskazaniami :)

Zgłoś | Cytuj | Link

6 listopada 2014, 09:32

no jasne.. sposoby sprawdzone sa najlepsze..

Zgłoś | Cytuj | Link

13 listopada 2014, 13:42

Wydaje mi się, że sprawdzone sposoby najlepsze. Pamiętam jak znajomy z http://www.abud-dach.eu/ polecił mi, żebym dobrze ocieplił dach wełną mineralną i szczelnie opatrzył wszystkie okna. Myślę, że doświadczenia znajomych można wziąć za dobrą monetę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2014, 20:39

Jeżeli chodzi konserwację to jeżeli niedawno kupiony to z samą dachówką nie powinno być problemów, przeczyść rynny.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2014, 12:46

No muszę się za to wziąć, bo zaraz mnie śnieg zastanie :) a własnie czy warto założyć takie płotki śniegowe na dachu, czy nie zawracać sobie tym głowy ??? :)

Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2014, 15:24

Myślę, że jeżeli ich nie założysz nie będzie żadnego problemu. Byleby rynny były drożne.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2014, 17:38

a co mowi producent? bo Ty braasa masz?

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2014, 19:48

Pisał, że braasa. Ale mniejsza o firmę, właściwie da się coś zrobić?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Metal roofing can be quite noisy during heavy rain, so combining good attic insulation with proper soundproofing is a smart approach. Closed-cell spray foam can...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach Zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę firmy BAUKRANE - producent szalunków , która oferuje nowoczesne żurawie wieżowe i p...
  • jak zadaszyć taras? Liczba postów: 55 Grupa: Robimy dach Sprawdźcie sobie stronę, na której znajdziecie firmę Metal-Gum - zadaszenie balkonu , która posiada najróżniejsze zadaszenia tarasów, drzwi i balkonów. Jeżeli j...
  • Porządna blachodachówka - opinie Liczba postów: 58 Grupa: Robimy dach Miejscem godnym polecenia w którym z łatwością znajdziecie idealny materiał na pokrycie dachowe jest https://bogen.pl Pośród ich atrakcyjnej oferty można wyróżn...
  • Jaką dachówkę wybrać? Liczba postów: 40 Grupa: Robimy dach Sprawdź również propozycje od Braas, który przygotował ogromny wybór pokryć dachowych, akcesoriów oraz izolacji, które na pewno przydadzą Ci się podczas budowy....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 21401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 187

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */