Łuparka do drewna

« Powrót do grupy: Ogrody

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

29 marca 2011, 11:38

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, w tym roku będę chciał pozbyć się kilku dużych drzew owocowych. Po za tym często korzystam z kominka. Zastanawiam się czy warto jest zainwestować w łuparkę do drewna czy zostać przy tradycyjnej siekierze. Czy ktoś z Was ma takie urządzenie i jak mu się sprawuje?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 marca 2011, 12:24

Jeżeli rzeczywiście często rozdrabniasz drewno to łuparka powinna zdecydowanie ułatwić Ci to zadanie. Ja czasami korzystam z łuparki do drewna u teścia i spisuje się. Czasami nie radzi sobie z większymi pieńkami, ale to raczej sporadycznie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 lipca 2011, 11:39

Łuparka naprawdę fajna sprawa,
pamiętaj tylko przy zakupie na zwrócenie uwagi to czy firma w jakiej kupujesz ma serwis n miejscu.
Ja niestety nie zwróciłem uwagi i po uszkodzeniu tłoka w łuparce KITY PV6000 6T zakupionej w firmie z Gubina firma zachowała się karygodnie, nie naprawiając urządzenia mimo poprzednich zapewnień, nawet nie raczyli go rozkręcić (założyłem swoje "mikro plomby")
Firma oferuje sprzęt niby produkcji niemieckiej, a faktycznie wszystkie części są Made in China

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2011, 13:27

Łuparka jest ok, ale podstawą jest i będzie piła. Poza tym nie zapominaj, że łuparka zajmuje trochę miejsca.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 września 2011, 15:44

A nie ma u Ciebie w mieście jakichś komisów gdzie wypożyczają takie sprzęty?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 września 2011, 11:48

A znasz takie wypożyczalnie? W swoim czasie szukałem czegos takiego i nie znalazłem.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 listopada 2011, 11:00

Mam łuparkę hechta 6412 ( kupiona w maju tego roku)podobno ma mieć 12 ton nacisku, kupiłem 20 m drzewa. Po pierwszym dniu pracy pojechałą na naprawę gwarancyjną. Dziś padła drugi raz. Załamka. Panowie zwracajcie uwagę na dostepność serwisu. Acha i jeszcze jedno ,,NIE KUPUJCIE HECHTA"

Zgłoś | Cytuj | Link

5 stycznia 2012, 13:26

nie znam żadnych wypożyczalni, ale szczerze po co wypozyczać jak można kupić. Przecież taki sprzęt przydaje się na lata http://www.al-ko.pl/95-577.htm?prod_id=prod_577 tutaj masz moją propozycję. Nie jest duża, ale jest lekka, mocna.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 marca 2012, 21:42

polecam łuparki firmy Krpan. Zapraszam na http://www.wyciagarki-lesne.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

18 kwietnia 2012, 13:40

od kilku sezonow uzywam tej Łuparkii złego zdania nie powiem na jej dzialanie, efekty i brak mojego zmeczenia przy tej robocie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• projekt ogrodu Liczba postów: 180 Grupa: Ogrody A myślicie, że warto zdobyć takie kwalifikacje - https://kursogrodnik.pl/jak-uzyskac-kwal ifikacje-rolnicze/ ? Jakie są Wasze doświadczenia? Głównie zależy mi na...
  • Plac zabaw dla dzieci Liczba postów: 57 Grupa: Ogrody Plac zabaw dla dzieci to przestrzeń, która nie tylko zapewnia radość i zabawę, ale także wspiera rozwój ruchowy i społeczny najmłodszych. Artykuł o aktywnych pl...
  • Czyszczenie balii Liczba postów: 2 Grupa: Ogrody Jak nalewasz wodę sprawdź pH wyreguluj na 7,2 i nie będzie osadu a filtrację masz ? Od siebie polecam skontaktowanie się z firmą: https://firmakora.pl/sklep/.....
  • projektowanie ogrodu Liczba postów: 31 Grupa: Ogrody Ja mogę polecić firmę, z której sam korzystałem przy zagospodarowaniu ogrodu. Skorzystałem z usług Ogrody Grass i byłem bardzo zadowolony z efektu – przygotowal...
  • Garaż Liczba postów: 10 Grupa: Ogrody Garaż tynkowany to zdecydowanie większe nakłady finansowe,zanim zdecydujemy się na coś konkretnego,warto porównać koszty. Ze swojej strony proponuje drewnianą w...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20932 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 287

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >
/* */