Mam problem z lampkami!!!

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

12 czerwca 2008, 00:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam zamiar sobie zamontować lampki halogenowe w łazience w suficie podwieszanym z płyt kartonowo gipsowych i mój problem polega nad tym że nad płytom jest wycieplenie stropu wełną i nie wiem czy lampki jak się zagrzeją to czy mi nie wypalą foli a później wełny jak to zabezpieczyć proszę o radę !!! :cry: :cry: :cry:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 września 2008, 13:12

Nad lampką halogenową zamontowaną w suficie z płyty GK czy z jakiegokolwiek materiału powinna być wolna przestrzeń (określona prze producenta na opakowaniu czy w instrukcji montażu). Żarówki halogenowe wydzielają dużo ciepła i zetknięcie cię z jakimkolwiek materiałem palnym mogłoby spowodować stopienie się tego materiału a nawet pożar.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lutego 2009, 17:53

Witam,
Jak nie wiesz jak to zrobić najlepiej znaleźć dobrego elektryka. Niezłych znajdziesz na fachowaekipa.pl
Sam tam wynajdywałem ekipy, które mi robiły dom i elektykę też, tak więc polecam.
Aha, i jeszcze jedno: halogen na pewno nie zniszczy ci wełny
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ogrzewanie elektryczne Liczba postów: 12 Grupa: Robimy inst... Czy grzejnik łazienkowy na podczerwień może być jedynym źródłem ciepła w łazience? Mam pomieszczenie około 6 m² i zastanawiam się, czy takie rozwiązanie wystarc...
  • Kawały o elektrykach Liczba postów: 8 Grupa: Robimy inst... Kapral wchodzi wieczorem do sypialni rekrutów i pyta: - Który z was był w cywilu elektrykiem? - Ja! - zgłasza się jeden z żołnierzy. - W porządku. Jesteś odpowi...
  • jaki przewód do internetu, tv i telefonu? Liczba postów: 47 Grupa: Robimy inst... Dla tych, którzy planują zakup laptopa do 4000 zł w 2025 roku – polecam zajrzeć na https://www.wybieramlaptopa.pl/porady/18 80-jaki-laptop-do-4000-zl. To konkret...
  • Usługi elektryczne Liczba postów: 78 Grupa: Robimy inst... Prace elektryczne wymagają nie tylko odpowiednich kwalifikacji, lecz także doświadczenia oraz znajomości aktualnych przepisów. Niewłaściwie wykonana instalacja....
  • Obejmy do rur Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Świetną firmą która oferuje wysokiej jakości produkty jak m.in. metalowe opaski, obejmy montażowe SVS, obejmy zabezpieczające złącza STORZ, obejmy mostkowe typ....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 20765 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 388

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >